r
Nosalty Logó

Csípős zöldséges noodle

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
sodrofa
Csípős zöldséges noodle
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Szósz

Összesen 662 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Szósz

Összesen 2649 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Szósz

Összesen 186 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.5 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1708.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    289 mg
  • Nátrium
    1123 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    167.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    550 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    301 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1871 micro
  • β-karotin
    5550 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1262 micro
Összesen 662 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86 g

Zsír

  • Összesen
    121.3 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6833.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    552 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    470 mg
  • Foszfor
    1155 mg
  • Nátrium
    4490 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    330.8 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

VÍZ

  • Összesen
    668.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2200 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    329 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    428 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1204 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7486 micro
  • β-karotin
    22200 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    5049 micro
Összesen 2649 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    482.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    317 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    529 micro
  • β-karotin
    1569 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    357 micro
Összesen 186 kcal

Hozzávalók

Tészta

Szósz

Elkészítés

Tészta

  1. Forraljunk fel kb. 2 liter vizet és főzzük a noodle-t(ázsiai tészta) 3 percig, majd szűrjük és öblítsük le hideg vízzel.
  2. Pucoljuk meg és szeleteljük vékony csíkokra a sárgarépákat, szeleteljük ugyanekkorára a kaliforniai paprikát is. Távolítsuk el a magokat a chiliből és aprítsuk fel. Ha extra csípősen szeretnénk, akkor benne hagyhatjuk a magokat is.
  3. Ha friss fava babot használunk, akkor először ki kell vennünk a babszemeket a külső héjukból. Ezután dobjuk bele forró vízbe a babokat és főzzük kb. 1,5-2 percig, majd tegyük rögtön jeges vízbe. Ha kihűltek, az ujjunkkal óvatosan nyomjuk ki a babszemeket a második vékony héj alól. A fagyasztott bab már el van távolítva a külső héjból, de az előkészítés többi részét el kell végeznünk
  4. Pucoljuk meg a salotta hagymát és szeleteljük vékonyra. Tegyük ugyanezt a fokhagymával. Mossuk meg és szeleteljük vékonyra az újhagymát is. (Én fagyasztott zöldborsót használtam, szóval azzal nemsok teendőnk van. Ki sem kell olvasztani.)
  5. Hevítsünk fel egy wok-ot vagy serpenyőt magas lángon. Öntsük bele a mogyoróolajat, majd dobjuk bele a fokhagymát, a gyömbért és a chilit. Pirítsuk kb. fél percig, majd adjuk hozzá a hagymát is. Keverve-rázva pirítsuk 1 percig.
  6. Dobjuk bele az összes zöldséget és pirítsuk további 4-5 percig magas hőfokon. Ne pirítsuk tovább, tartsuk meg a zöldségek roppanós állagát.
  7. Következő lépésként adjuk a zöldégekhez a főtt, lehűtött noodle-t és ízesítsük borssal. Fontos hogy továbbra is magas hőfokon pirítsuk. Érdemes később sózni, mert a szójás mix is elég sós.
  8. Adjuk hozzá az előre előkészített szójás szószalapot és rázva-kevergetve pirítsuk további 1-2 percig. Kóstoljuk meg és adjunk hozzá még sót, borsot ha szükséges.
  9. Vegyük le a tűzhelyről , keverjük össze a szezámolajjal és a pirított szezámmaggal, majd szórjuk meg a pirított földimogyoróval és a friss darabolt újhagymával.

Szósz

  1. Keverjünk össze minden hozzávalót és tegyük félre. Készítsük elő, mert főzés közben nem lesz időnk kevergetni.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 102
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 5830
  • Feltöltés dátuma: 2022. május 12.

Receptkategóriák

Csípős zöldséges noodle
sodrofa 33 recept

Tippek és javaslatok : Noodle: Ehhez a recepthez bármilyen noodle-t használhatunk, de figyeljünk arra hogy főzés után mindíg öblítsük le hideg vízzel. Némelyik tészta pl. soba, elég ragacsos tud lenni a magas keményítőtartalom miatt. Még sót sem szükséges tenni a főzővízbe. Feltét:Ha szeretnénk felturbózni a noodle-t egy kis hússal, egy jó csípős csirkeszárny vagy egy édes savanyú sertés szelettel, akkor bátran megtehetjük esetleg pirított tofu kockákkal is tálalhatjuk.

Hozzávalók

Tészta

Szósz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...