r
Nosalty Logó

Csípős zöldséges noodle

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
sodrofa
Csípős zöldséges noodle
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Szósz

Összesen 662 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Szósz

Összesen 2649 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Szósz

Összesen 186 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.5 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1708.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    289 mg
  • Nátrium
    1123 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    167.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    550 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    301 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1871 micro
  • β-karotin
    5550 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1262 micro
Összesen 662 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86 g

Zsír

  • Összesen
    121.3 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6833.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    552 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    470 mg
  • Foszfor
    1155 mg
  • Nátrium
    4490 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    330.8 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

VÍZ

  • Összesen
    668.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2200 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    329 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    428 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1204 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7486 micro
  • β-karotin
    22200 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    5049 micro
Összesen 2649 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    482.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    317 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    529 micro
  • β-karotin
    1569 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    357 micro
Összesen 186 kcal

Hozzávalók

Tészta

Szósz

Elkészítés

Tészta

  1. Forraljunk fel kb. 2 liter vizet és főzzük a noodle-t(ázsiai tészta) 3 percig, majd szűrjük és öblítsük le hideg vízzel.
  2. Pucoljuk meg és szeleteljük vékony csíkokra a sárgarépákat, szeleteljük ugyanekkorára a kaliforniai paprikát is. Távolítsuk el a magokat a chiliből és aprítsuk fel. Ha extra csípősen szeretnénk, akkor benne hagyhatjuk a magokat is.
  3. Ha friss fava babot használunk, akkor először ki kell vennünk a babszemeket a külső héjukból. Ezután dobjuk bele forró vízbe a babokat és főzzük kb. 1,5-2 percig, majd tegyük rögtön jeges vízbe. Ha kihűltek, az ujjunkkal óvatosan nyomjuk ki a babszemeket a második vékony héj alól. A fagyasztott bab már el van távolítva a külső héjból, de az előkészítés többi részét el kell végeznünk
  4. Pucoljuk meg a salotta hagymát és szeleteljük vékonyra. Tegyük ugyanezt a fokhagymával. Mossuk meg és szeleteljük vékonyra az újhagymát is. (Én fagyasztott zöldborsót használtam, szóval azzal nemsok teendőnk van. Ki sem kell olvasztani.)
  5. Hevítsünk fel egy wok-ot vagy serpenyőt magas lángon. Öntsük bele a mogyoróolajat, majd dobjuk bele a fokhagymát, a gyömbért és a chilit. Pirítsuk kb. fél percig, majd adjuk hozzá a hagymát is. Keverve-rázva pirítsuk 1 percig.
  6. Dobjuk bele az összes zöldséget és pirítsuk további 4-5 percig magas hőfokon. Ne pirítsuk tovább, tartsuk meg a zöldségek roppanós állagát.
  7. Következő lépésként adjuk a zöldégekhez a főtt, lehűtött noodle-t és ízesítsük borssal. Fontos hogy továbbra is magas hőfokon pirítsuk. Érdemes később sózni, mert a szójás mix is elég sós.
  8. Adjuk hozzá az előre előkészített szójás szószalapot és rázva-kevergetve pirítsuk további 1-2 percig. Kóstoljuk meg és adjunk hozzá még sót, borsot ha szükséges.
  9. Vegyük le a tűzhelyről , keverjük össze a szezámolajjal és a pirított szezámmaggal, majd szórjuk meg a pirított földimogyoróval és a friss darabolt újhagymával.

Szósz

  1. Keverjünk össze minden hozzávalót és tegyük félre. Készítsük elő, mert főzés közben nem lesz időnk kevergetni.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 4767
  • Feltöltés dátuma: 2022. május 12.

Receptkategóriák

Csípős zöldséges noodle
sodrofa 33 recept

Tippek és javaslatok : Noodle: Ehhez a recepthez bármilyen noodle-t használhatunk, de figyeljünk arra hogy főzés után mindíg öblítsük le hideg vízzel. Némelyik tészta pl. soba, elég ragacsos tud lenni a magas keményítőtartalom miatt. Még sót sem szükséges tenni a főzővízbe. Feltét:Ha szeretnénk felturbózni a noodle-t egy kis hússal, egy jó csípős csirkeszárny vagy egy édes savanyú sertés szelettel, akkor bátran megtehetjük esetleg pirított tofu kockákkal is tálalhatjuk.

Hozzávalók

Tészta

Szósz

Címlapról ajánljuk

8 szemkápráztató szobanövény, ami hipp-hopp hatalmasra nő

Nem kell profinak lenned a kertészkedésben, és nem kell díjnyertes szobanövény-kollekcióval rendelkezned ahhoz, hogy életben tudd tartani a növényeidet. Szerencsére számos olyan fajta létezik, amely nem igényel szigorú gondozási tervet. Sőt, egy kis odafigyelés is elegendő nekik, hogy hipp-hopp megnőjenek!

Nosalty

További cikkek