Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cserepes aszalt szilvás húsos káposzta

Cserepes aszalt szilvás húsos káposzta
Cserepes aszalt szilvás húsos káposzta
340 perc / előkészület: 40 perc főzés: 300 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Következő cserepes receptem egy kicsit más.. Bár hasonlít a székelykáposztához, de jól fel van turbózva.

Szerettem volna valami mást, ami nem megszokott. Na ez az étel ilyen! Aszalt szilvásan, ha jól eltaláljuk az arányokat, kiváló ízvilágot kapunk, pikáns de nem hivalkodó. De persze ízlések és pofonok. Ha van lehetőségetek, próbáljátok ki!

Fontos, hogy ne legyen uralkodó, túl intenzív az édes, aszalt szilva íz, hanem csak pikáns legyen tőle az étel. Ezzel az aránnyal pont sikerült kihozni belőle azt. amit szerettem volna. Vigyázat! - finom.. ;)

Bár időigényes, mint minden cserepes étel - lásd a többi receptem -, itt az a lényeg, hogy jó legyen, ne pedig gyors..

Megéri váratni a vendéget.. Nem lesznek elégedetlenek. :)

És nem veszik össze a tejföllel, nem kell félni. :)

hozzávalók / 12 adag

A káposztához

A gombóchoz

ajánlat

Annak, aki szereti az ínyenc ételeket. Szerintem nem találtam fel a spanyol viaszt, de azért nem lett rossz :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Töltött káposztának való gombócot gyúrunk az alapanyagokból, egy nappal a főzés előtt. Hűtőben jól érjen össze.
  2. Rétegezzük a dolgokat, lecsó az aljára, rá a káposzta, hús kockázva és a gombócok. Mindegyikből egy kevés. Rétegenként kis fűszer: bors, babér, majoranna, paprika, borsikafű (csak icipici csipet), zöldségpor és rétegenként egy bő marék aszalt szilva. Következőt ugyanígy stb. Nagyjából 3 réteg simán elfér, ha púpos, majd összeesik úgyis..
  3. Tetejére kevés lecsó vagy karika paradicsom - paprika. Majd pár szem szilva oda is. Jó meleg vízzel öntsük fel (melegedjen át a cserép, mielőtt odatesszük a parázs mellé. Ha hidegen tesszük oda, akkor a hőkülönbség repedést okozhat!). De ne lepje el nagyon, csak színig legyen, egy pici zöldségporral és pirospaprikával is hintsük meg. Kb. egy óra múlva kezd rotyogni, aztán számolandó még 4 óra. A levet lehet fővés közben majd pótolni, de az utolsó órában már nem kell.
  4. Parázs mellé odatesszük, a fára ügyelünk, hogy legyen utánpótlás, óránként fordítunk rajta.
  5. 4-5 óra alatt megfő. Sózni nem kell, a káposzta és a füstölt hús megadja neki a sót.
  6. Ha kész, hagyjuk állni fél órát ( egy napot is lehetne, de úgysem bírjuk ki:).
  7. Tulajdonképpen székelykáposzta jellegű, akár bele is lehetne keverni a tejfölt, de én csak a tányérban teszem hozzá, ez opcionális.
  8. Kenyérrel tálaljuk.
  9. Jó étvágyat kívánok! :) A 12 fő csak jelzés értékű, ebből az adagból 12 -en repetázva is ehetnek.
  • költség: 7000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 926
elküldve: 1
receptkönyvben: 27
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

ironmikee

Mióta szakács: 2011.08.16.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

aszalt szilvás káposzta cserépben, cserépben főtt káposzta szilvával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1880
savanyú káposzta 5 kg
sertéscsülök 2 kg
sertéstarja 1 kg
majoranna 0 ízlés szerint
kolozsvári szalonna 0.5 kg
aszalt szilva 1 kg
lecsó 50 dkg
tejföl 10 dl
kenyér 3 kg
borsikafű 1 csipet
babérlevél 0 ízlés szerint
szárított natúr zöldségkeverék 10 dkg
darált sertéshús 0.5 kg
tojás 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 4 gerezd
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint