Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Székelykáposzta maradékból

Székelykáposzta maradékból
Székelykáposzta maradékból
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az ünnepek után nehéz kitalálni, mit is egyen az ember. Főleg, ha maradt még husi, köret... de ezek már nem nagyon mennek. Volt egy jó fél kilós egyben sült karajom, maradék rizs, és mivel elfelejtettem a korhelylevest megfőzni újévre, maradt savanyú káposztám. Gondoltam, pont ezekből kell székelykáposztát főzni, igaz egyik sincs kész előre... De majd most :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tejföllel, friss kenyérrel tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, a szalonnát szintén, és az olajon megdinszteljük. Félrehúzzuk, és pirospaprikát szórunk rá.
  2. A savanyú káposztát, ha nagyon savanyú, átöblítjük. Én még nyers állapotában kisebbre szoktam vágni. Rádobjuk a hagymára, felöntjük vízzel, hogy ellepje. Hozzáadjuk a babérlevelet, sót (ezzel vigyázni, mert a káposzta is sós), borsot. Ha valaki nyers rizst használ, itt kell hozzá adni (több víz). Fedő alatt 20-25 percig főzzük.
  3. Mikor majdnem kész, hozzáadjuk az előzőleg kockákra vágott sült karajt és a rizst is. Ha kell, a vizet pótoljuk. Én tettem bele egy pöröltkockát, mivel nem igazi pörköltalapot csináltunk neki. Egyet forralunk rajta, és kész is.
  4. Tejföllel, friss kenyérrel tálaljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 836
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kultné Szabó Noémi

Mióta szakács: 2011.04.15.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból, maradék rizsből és tésztából
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: újév, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

káposztás egytál

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

witch
witch / witch Thu, 2017-12-07 15:35

Hetvegen sutottem egy nagy darab hust es meg volt belole boven. A maradekbol elkeszitettem a Te otleted alapjan ezt a finom, szaftos egytaletelt. Koszonom a receptet!

udv: witch

550
savanyú káposzta 0.5 kg
sertés rövidkaraj 0.5 kg
rizs 15 dkg
füstölt szalonna 5 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
napraforgó olaj 0.5 dl
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
babérlevél 2 db
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
víz 2 dl