r
Nosalty Logó

Székelykáposzta Voith Ági módra

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Székelykáposzta Voith Ági módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
római tál
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 894 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 7148 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 186 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.2 g

Zsír

  • Összesen
    77.8 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2402.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    1996 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    305.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    555 micro
Összesen 894 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    289.2 g

Zsír

  • Összesen
    622 g
  • Telített zsírsav
    229 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    801 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    19218.1 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    881 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    357 mg
  • Foszfor
    1782 mg
  • Nátrium
    15966 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    2444.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    249 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    242 mg
  • D vitamin:
    364 micro
  • K vitamin:
    199 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    433 micro
  • Kolin:
    589 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4443 micro
Összesen 7148 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    499 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    415 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 186 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A füstölt szalonnát kockákra vágjuk, és egy nagyobb fazékban vagy mázas cserépedényben kiolvasztjuk.
  2. A vöröshagymát finomra vágjuk, majd hozzátesszük a szalonnához, és üvegesre hevítjük.
  3. Ezután a savanyú káposztát és a húsokat rétegezve elrendezgetjük a fazékban. Egy réteg savanyú káposztára egy réteg húst teszünk, és így tovább. A füstölt szalonna bőrét is hozzátesszük a székelykáposztához.
  4. Végezetül hozzátesszük a megtisztított fokhagymát, sózzuk, fűszerezzük őrölt borssal, pirospaprikával, kaporral, és csomborral.
  5. Amennyiben szükséges, egy kevés vizet öntünk a káposztához. Lassú tűzön, kb. 2-3 órán át készre főzzük.
  6. A sertésköröm akkor jó, amikor már a hús teljesen leválik a csontjáról. A kész székelykáposztát bőséges tejföllel és puha házi kenyérrel kínáljuk.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 42
  • 7 napos nézettség: 260
  • Össznézettség: 150234
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 04.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Voith Ági színművésznő édesanyjától, Mészáros Ágitól  tanulta ennek a nagyszerű, különleges székelykáposztának a receptjét, amely csaknem 150 éves múltra tekint vissza. Ez a típusú székelykáposzta 6-féle sertéshúst tartalmaz, és kizárólag nagyon jó minőségű, házi alapanyagokból készül. A művésznő, családjának chili paprikával készíti, de aki nem szereti a csípős ízvilágú ételeket, nyugodtan elhagyhatja, anélkül is istenien finom végeredményt kapunk. A füstölt házi szalonna bőrét feltétlenül érdemes felhasználnunk a káposzta készítésénél, mert az értékes pörzsanyagok mellett, kellemes füstös ízt kölcsönöz a székelykáposztának.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Ki kell próbálni, biztosan olyan, mint amilyet megszoktunk, és mégis sokkal másabb. :) Finom, guszta, köszönöm részemr?l!! :) Éva-Anyóca

clera

Már többször készítettem egy régebbi újságkivágás alapján.Nagyon finom,a családom szereti.Annyit változtattam rajta,hogy kuktában f?ztem és a legvégén nyakon zuttyintottam egy kis tejfölös habarással. :)

Milán (egy másik)

Kedvencem, jó párszor megcsináltam már:) Ma kaptam egy tippet, a mai f?zéshez kipróbálom, keszek bele 7-8 db borókabogyót, állítólag nagyon jót tesz neki:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek