r
Nosalty Logó

Chilis-olivás tintahalkarikák

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Barny
Chilis-olivás tintahalkarikák
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 483 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 4832 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 168 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1281.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    360 mg
  • Nátrium
    588 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    155.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 483 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    266.5 g

Zsír

  • Összesen
    165.2 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    2330 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12810.6 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    739 mg
  • Kálcium
    1711 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    783 mg
  • Foszfor
    3596 mg
  • Nátrium
    5876 mg
  • Réz
    21 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    541.1 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    1554.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    154 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    78 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    939 micro
  • Kolin:
    866 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    720 micro
Összesen 4832 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    449.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fagyasztott vagy friss tintahal tömlőket vágjuk 1 cm-es karikákra. Mossuk meg, csepegtessük le.
  2. Serpenyőben hevítsünk olivaolajat, tegyük bele a kockára vágott vöröshagymát, zúzott fokhagymát és vékony karikára vágott chilipaprikát.
  3. Kicsit pirítsuk össze, majd dobjuk hozzá a tintahalkarikáinkat, kevés fűszerpaprikát és az egész, vagy aprított olivabogyóinkat.
  4. Pirítsuk tovább, majd pár perc után öntsük fel fehérborral, és fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel. Nyomjuk bele a citromok levét és kb. 30 percig pároljuk, addig míg a bor és az alaplé el nem párolgott.
  5. Tálaláskor szórjuk meg finomra vágott kaporral és snidlinggel, és meleg fehér bagettpirítóst adjunk hozzá. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7511
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tintahalat általában a Metro-ban vásárolhatunk tisztított, friss állapotban, vagy fagyasztott formában.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...