Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Busa sütve másképpen

Busa sütve másképpen
Busa sütve másképpen
85 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokan nem szeretik a busát, mondjuk nem egy nemes hal kategória, de szerintem az elkészítésén múlik, hogy mit lehet kihozni belőle. A fokhagymás fűszeres-tejes pácban állni hagyott halunk kap egy pikáns, finom, omlós ízharmóniát.

hozzávalók / 4 adag

A halhoz

  • 1.5 kg busa (tisztított)

A fűszerezéshez

A körethez

ajánlat

Ehhez a recepthez friss, köményes-hagymás-ecetes káposztasalátát készítettünk. A másik, amit még szoktunk készíteni a hal mellé, köménymagos sült burgonya és kapormártás.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halszeleteket sűrűn beírdaljuk, megsózzuk, hagyjuk állni.
  2. Elkészítjük a páclevet: tejbe tesszük a fent leírt fűszereket, majd a megsózott halat. Egy éjszakára hűtőbe állni hagyjuk, de elég neki pár óra is.
  3. Másnap előmelegített sütőbe tesszük tepsiben, meglocsoljuk a tejes fűszerrel.
  4. Elkészítjük a burgonyapürét, tejjel és vajjal tesszük lágyabbá. A borsót megpároljuk, pépesítjük, sózzuk, alaplével könnyítjük. A rizst megfőzzük és kurkumával ízesítjük.
  5. A halszeleteket 5-10 perccel a sütés vége előtt citromlével ízesített teavajjal átkenjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 9 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 21 173
elküldve: 6
receptkönyvben: 61
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Csak Természetesen

Mióta szakács: 2012.02.29.
23 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: halételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

citromos-vajas busa, pácolt busa krumplipürével, busaszeletek vajjal sütve

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lilidzso
Lilidzso Tue, 2012-04-03 20:12

Kedves Csak Természetesen

Köszönet a finom receptért. Méltatlanul mellőzött halunk a busa. Igaz, hogy nem őshonos, hanem betelepített hal, de nagyon egészséges. Orvosbiológiai kísérletek szerint rendszeres fogyasztása csökkenti a koleszterin szintet (omega-3 zsírsavak, esszenciális aminosavak). És még higanyt sem tartalmaz, mint sajnos a tengeri halak. Szóval orrunk előtt egy remek alapanyag. És igen egyetértek: pácolni kell és isteni lesz. Én nagyon szeretem, finom hal.

1022
busa 1.5 kg
tej 1 l
fokhagyma 6 gerezd
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 ek
mustármag 0 ízlés szerint
citromfű 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
burgonya 8 db
tej 0.5 dl
zöldborsó 30 dkg
zöldség alaplé 3 dl
bors 0 ízlés szerint
rizs 1 bögre
kurkuma 0 ízlés szerint
sáfrány 0 ízlés szerint
citrom 1 db
teavaj 12 dkg