r
Nosalty Logó

Busa sütve másképpen

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Csak Természetesen
Busa sütve másképpen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A halhoz

A fűszerezéshez

A körethez

Összesen 1022 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A halhoz

A fűszerezéshez

A körethez

Összesen 4084 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A halhoz

A fűszerezéshez

A körethez

Összesen 92 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.2 g

Zsír

  • Összesen
    43 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2309.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    451 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    1165 mg
  • Nátrium
    500 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    384.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    2223 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    222 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    424 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1916 micro
Összesen 1022 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    236.7 g

Zsír

  • Összesen
    171.9 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    852 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9236.8 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    1805 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    559 mg
  • Foszfor
    4661 mg
  • Nátrium
    1998 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    362.6 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    1537.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1029 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    309 mg
  • D vitamin:
    8892 micro
  • K vitamin:
    145 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    901 micro
  • Kolin:
    774 mg
  • Retinol - A vitamin:
    886 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    1698 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7664 micro
Összesen 4084 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    199 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 92 kcal

Hozzávalók

A halhoz

A fűszerezéshez

A körethez

Elkészítés

A halhoz

  1. A halszeleteket sűrűn beírdaljuk, megsózzuk, hagyjuk állni.
  2. Elkészítjük a páclevet: tejbe tesszük a fent leírt fűszereket, majd a megsózott halat. Egy éjszakára hűtőbe állni hagyjuk, de elég neki pár óra is.
  3. Másnap előmelegített sütőbe tesszük tepsiben, meglocsoljuk a tejes fűszerrel.
  4. Elkészítjük a burgonyapürét, tejjel és vajjal tesszük lágyabbá. A borsót megpároljuk, pépesítjük, sózzuk, alaplével könnyítjük. A rizst megfőzzük és kurkumával ízesítjük.
  5. A halszeleteket 5-10 perccel a sütés vége előtt citromlével ízesített teavajjal átkenjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 9 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 27308
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 03.

Ajánló

Ehhez a recepthez friss, köményes-hagymás-ecetes káposztasalátát készítettünk. A másik, amit még szoktunk készíteni a hal mellé, köménymagos sült burgonya és kapormártás.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csak Természetesen 23 recept

Sokan nem szeretik a busát, mondjuk nem egy nemes hal kategória, de szerintem az elkészítésén múlik, hogy mit lehet kihozni belőle. A fokhagymás fűszeres-tejes pácban állni hagyott halunk kap egy pikáns, finom, omlós ízharmóniát.

Hozzávalók

A halhoz

A fűszerezéshez

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!