Azori haltál paprikaszósszal
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Sajtospiritos
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
63g hal36 kcal
-
125g tigrisrák89 kcal
-
125g kagyló65 kcal
-
125g polip103 kcal
-
38g vaj269 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
50g vörösbor43 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
23g újhagyma4 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g paprikakrém0 kcal
Összesen
664
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
250g hal144 kcal
-
500g tigrisrák355 kcal
-
500g kagyló258 kcal
-
500g polip410 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
200g vörösbor170 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
92g újhagyma18 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g paprikakrém0 kcal
Összesen
2651
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
10.1g hal6 kcal
-
20.2g tigrisrák14 kcal
-
20.2g kagyló10 kcal
-
20.2g polip17 kcal
-
6.1g vaj43 kcal
-
0.3g olívaolaj3 kcal
-
8.1g vörösbor7 kcal
-
4g fehérbor3 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
3.6g vöröshagyma1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
3.7g újhagyma1 kcal
-
3.2g sárgarépa1 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.1g paprikakrém0 kcal
Összesen
106
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 53.2 g
Zsír
-
Összesen 37.4 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 338 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2519.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 143 mg
-
Kálcium 195 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 117 mg
-
Foszfor 793 mg
-
Nátrium 1252 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 411.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 572 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 36 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 49 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 102 micro
-
Kolin: 262 mg
-
Retinol - A vitamin: 411 micro
-
α-karotin 619 micro
-
β-karotin 1624 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 206 micro
Összesen
664
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 212.7 g
Zsír
-
Összesen 149.6 g
-
Telített zsírsav 82 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1352 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10077.2 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 572 mg
-
Kálcium 780 mg
-
Vas 43 mg
-
Magnézium 470 mg
-
Foszfor 3170 mg
-
Nátrium 5007 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.2 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 1646.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2290 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 144 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 72 mg
-
D vitamin: 196 micro
-
K vitamin: 145 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 32 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 409 micro
-
Kolin: 1047 mg
-
Retinol - A vitamin: 1646 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 6497 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 826 micro
Összesen
2651
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 407 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 128 mg
-
Nátrium 202 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 66.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 100 micro
-
β-karotin 262 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
106
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A polipot megmossuk, és a borral, babérlevéllel, hagymával, sárgarépával, sóval, borssal és annyi vízzel, hogy bőven ellepje feltesszük főni. Kell neki egy alapos óra, és villával ellenőrizhetjük, ha már megpuhult.
- Amíg a polip elkészül, egy serpenyőben dobjuk bele a megtisztított rákot, és olívaolajban kezdjük el sütni. Pár perc múlva öntsük rá a szintén megmosott kagylókat. Ezután mehet rá a fokhagyma és az apróra szeletelt újhagyma. Tegyünk bele friss kakukkfüvet és 1 dl fehérbort. Kis sóval, borssal ízesíthetjük, és 10 percig fedő alatt pároljuk.
- A halat megsózzuk, és vajban csak süssük át 4-5 percig mindkét oldalán. Ügyeljünk arra, hogy a vaj ne égjen meg. Akkor lesz igazán jó, ha bátran vastagabb halszeletet és tiszta vajat használunk.
- És az elkészült hozzávalókat egy tálra tesszük.
- Receptkönyvben: 11
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1265
- Feltöltés dátuma: 2019. július 03.
Ajánló
Azori tipikus paprikaszósszal ajánlom, ez egy helyi különlegesség. Köretként pedig rizst tudom elképzelni hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Sajtospiritos
57 recept
Elképesztő kilátásunkhoz nem sokáig gondolkoztunk a vacsorán. Pilár de Bretanha mesés hely bármilyen recepthez. Különösen az első főzéshez esküvő után.