r
Nosalty Logó

Azori haltál paprikaszósszal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Sajtospiritos
Azori haltál paprikaszósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 664 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2651 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 106 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    53.2 g

Zsír

  • Összesen
    37.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    338 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2519.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    793 mg
  • Nátrium
    1252 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    411.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    572 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    36 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    262 mg
  • Retinol - A vitamin:
    411 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1624 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 664 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    212.7 g

Zsír

  • Összesen
    149.6 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1352 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10077.2 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    572 mg
  • Kálcium
    780 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    470 mg
  • Foszfor
    3170 mg
  • Nátrium
    5007 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    1646.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2290 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    144 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    196 micro
  • K vitamin:
    145 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    409 micro
  • Kolin:
    1047 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1646 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6497 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    826 micro
Összesen 2651 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    407 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    100 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 106 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A polipot megmossuk, és a borral, babérlevéllel, hagymával, sárgarépával, sóval, borssal és annyi vízzel, hogy bőven ellepje feltesszük főni. Kell neki egy alapos óra, és villával ellenőrizhetjük, ha már megpuhult.
  2. Amíg a polip elkészül, egy serpenyőben dobjuk bele a megtisztított rákot, és olívaolajban kezdjük el sütni. Pár perc múlva öntsük rá a szintén megmosott kagylókat. Ezután mehet rá a fokhagyma és az apróra szeletelt újhagyma. Tegyünk bele friss kakukkfüvet és 1 dl fehérbort. Kis sóval, borssal ízesíthetjük, és 10 percig fedő alatt pároljuk.
  3. A halat megsózzuk, és vajban csak süssük át 4-5 percig mindkét oldalán. Ügyeljünk arra, hogy a vaj ne égjen meg. Akkor lesz igazán jó, ha bátran vastagabb halszeletet és tiszta vajat használunk.
  4. És az elkészült hozzávalókat egy tálra tesszük.
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1265
  • Feltöltés dátuma: 2019. július 03.

Ajánló

Azori tipikus paprikaszósszal ajánlom, ez egy helyi különlegesség. Köretként pedig rizst tudom elképzelni hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Azori haltál paprikaszósszal
Sajtospiritos 57 recept

Elképesztő kilátásunkhoz nem sokáig gondolkoztunk a vacsorán. Pilár de Bretanha mesés hely bármilyen recepthez. Különösen az első főzéshez esküvő után.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...