r
Nosalty Logó

Laposhal filé zöldspárgával és hollandi mártással

z1
Laposhal filé zöldspárgával és hollandi mártással
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

962
Kalória
27.8g
Fehérje
12.6g
Szénhidrát
91.9g
Zsír
798.8g
Víz
531.8g
Koleszterin
4.2g
Élelmi rost
6.9g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 962 kcal
  • 3% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1924 kcal
  • 3% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 89 kcal
  • 3% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    27.8 g

Zsír

  • Összesen
    91.9 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    532 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    744.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    392 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    798.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    702 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    177 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    331 mg
  • Retinol - A vitamin:
    615 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    1025 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1723 micro
Összesen 962 kcal
  • 3% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    55.7 g

Zsír

  • Összesen
    183.7 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1064 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1488.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    258 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    783 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    1597.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1404 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    354 micro
  • K vitamin:
    202 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    347 micro
  • Kolin:
    662 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1229 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    2050 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3446 micro
Összesen 1924 kcal
  • 3% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    69 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    74 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 89 kcal

Elkészítés

  1. A filét kettévágjuk, sózzuk, borsozzuk, citromlével meglocsoljuk, és félretesszük kb. 30 percre.
  2. A spárgákat tisztítjuk, a végeiket levágjuk, majd sós, citromleves, cukros, lobogó vízbe tesszük kb. 3 percre. Utána azonnal jéghideg vízben kihűtjük.
  3. A spárgát a halfilékbe tekerjük, összetűzzük (nekem közben kinyílt).
  4. Kevés olaj és vaj keverékén a halfiléket körbepirítjuk, majd serpenyővel együtt a sütőbe téve 4-5 perc alatt megsütjük.
  5. Közben egy másik edényben a tojásból, vízből, citromléből, vajból hollandi mártást készítünk.
  6. Ha kell sózzuk, borsozzuk.
  7. Tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Nyár elején volt egy halas, spárgás időszakom. Gyors, könnyű, finom. Csak ajánlani tudom mindenkinek!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek