r
Nosalty Logó

Pedro tengeri tál

NS
Pedro tengeri tál
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

335
Kalória
48.9g
Fehérje
12.8g
Szénhidrát
6.9g
Zsír
429.2g
Víz
152.2g
Koleszterin
3.3g
Élelmi rost
4.8g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 335 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 2000 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 58 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1697.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    679 mg
  • Nátrium
    632 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    429.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    733 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3660 micro
  • Lut-zea
    532 micro
Összesen 335 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    293.7 g

Zsír

  • Összesen
    41.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    913 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10185.6 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    682 mg
  • Kálcium
    846 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    715 mg
  • Foszfor
    4072 mg
  • Nátrium
    3792 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    76.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    2575.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    908 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    84 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    233 mg
  • D vitamin:
    365 micro
  • K vitamin:
    775 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    533 micro
  • Kolin:
    1324 mg
  • Retinol - A vitamin:
    543 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4396 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    21960 micro
  • Lut-zea
    3190 micro
Összesen 2000 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    74.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    638 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 58 kcal

Elkészítés

  1. Előkészítjük a hozzávalókat: a hagymát, fokhagymát, petrezselymet felaprítjuk, a halfilét leellenőrizzük szálka ügyben, ésnagyobb darabokra vágjuk.
  2. Egy nagy serpenyőben vagy wokban olívaolajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát.
  3. Amint megérezzük a fokhagyma illatát, máris ráöntjük a két paradicsomkonzervet és a petrezselyem 2/3-át. Fakanállal szétnyomkodjuk az egészparadicsomokat, és borsozzuk (még nem sózzuk!).
  4. Amikor a paradicsom felforrt, lejjebb vesszük a lángot, ésbeletesszük a haldarabokat. Ezután már óvatosan keverjük, ha szeretnénk, hogy a hal ne essen darabokra (mint a képen).
  5. Mielőtt a hal teljesen megfőne, hozzáadjuk a kagylót, és lefedjük.
  6. Ha akagylók kinyíltak, beleteszzük a garnélát és a bort.
  7. Ahogy a garnéla készre főtt, megkósoljuk a levet, ha kell sózzuk, illetve a ki nem nyílt kagylókat kidobjuk.
  8. Tálalásnál rászórjuk a maradék petrezselymet.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 30 p

Diplomadolgozatomhoz végzett kutatásom, de leginkább az azt övező technikai katasztrófák összehoztak egy portugál szoftware fejlesztővel. Tőle kérdeztem egy jó kis tengeri receptet, mert akkor Groningenben éltem, és nagyon csábító volt a halpiac eszméletlenül friss és bőséges kínálata, ámde halban zöldfülű lévén nem igazán tudtam mit kezdeni vele. Ezt a receptet ajánlotta, mivel neve nem volt, róla neveztem el. Amikor első alkalommal csináltam meg, akkor dolgoztam életemben először rákkal és kagylóval. Előzőleg fél füllel már több helyről hallottam a nyitott-zárt szabályról, de hát testközelbe mégiscsak először kerültem ezzel a héjas állattal, úgyhogy voltak aggályaim. Pedrot faggattam ki a kagyló megfelelő előkészítéséről, majd ennek nyomán nagy bőszen nekiálltam lesikálni, és sós vízben áztatni szerencsétleneket. Miután ezzel elment legalább 1,5 órám, farkaséhesen persze, ráeszméltem, hogy abszolút konyhakész kagylót vásároltam... :D

További receptek

Strandos hekk

A lángost, a hekket és a főtt kukoricát magában foglaló "szentháromság" tagjaként, a paprikás lisztbe forgatott és bő olajban kisütött hal az egyik legkeresettebb strandétel ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek