Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kardhal nyárson

Kardhal nyárson
Kardhal nyárson
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Húsvét előtt nagy választék volt halakból, és én kiszúrtam magamnak a kardhalat. Szegény biztos nem gondolta, hogy úgy végzi, mint ahogy ő szerzi be a táplálékát: nyársra/kardra húzva. :o)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A citromlét összekeverjük az olajjal, petrezselyemmel, sóval meg a borssal.
  2. A halat vágjuk 2 cm-es kockákra, rakjuk egy üveg- vagy kerámiatálba, és öntsük rá a pácot. Lefoglalózva rakjuk a hűtőbe 1 órára.
  3. Egy kicsi sütőlemezt béleljünk ki alufóliával. A halkockákat nyársra húzzuk.
  4. Gyújtsuk be a sütőt. Mielőtt berakjuk a nyársat sülni, kenjük le a fennmaradt páccal.
  5. Süssük 10 percig, fordítsuk meg a nyársakat, ismét kenjük le a halat a páccal. Tegyük vissza még 10 percre.
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 33x23x2 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 453
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
719 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, vasárnapi ebéd
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

nyárson sült hal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

124
citromlé 60 ml
olívaolaj 2 ek
petrezselyem 1 teáskanál
1.5 teáskanál
fekete bors 0.25 teáskanál
hal 60 dkg