Zöldséges rizottó grillezett fokhagymás harcsával
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
hozzávalók a rizottóhoz
-
11g vaj75 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
5 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
50g rizottó rizs179 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
188g alaplé13 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
50g cukkini8 kcal
-
25g zöldborsó20 kcal
-
13g parmezán sajt49 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
2g snidling1 kcal
-
23g újhagyma zöldje6 kcal
hozzávalók a harcsához
-
125g afrikai harcsa149 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
38g fehérbor31 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
638
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
hozzávalók a rizottóhoz
-
42g vaj301 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
28g salottahagyma18 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
200g rizottó rizs716 kcal
-
200g fehérbor164 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
750g alaplé53 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
200g cukkini32 kcal
-
100g zöldborsó81 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
9g snidling3 kcal
-
90g újhagyma zöldje24 kcal
hozzávalók a harcsához
-
500g afrikai harcsa595 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
150g fehérbor123 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
2549
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
hozzávalók a rizottóhoz
-
1.7g vaj12 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
1.1g salottahagyma1 kcal
-
3.6g vöröshagyma1 kcal
-
8g rizottó rizs28 kcal
-
8g fehérbor7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
29.8g alaplé2 kcal
-
0.8g citromlé0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
8g cukkini1 kcal
-
4g zöldborsó3 kcal
-
8 kcal
-
1.8g petrezselyem1 kcal
-
0.4g snidling0 kcal
-
3.6g újhagyma zöldje1 kcal
hozzávalók a harcsához
-
19.9g afrikai harcsa24 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.3g olívaolaj3 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.6g vaj4 kcal
-
6g fehérbor5 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
101
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.1 g
Zsír
-
Összesen 24.7 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 107 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1713.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 228 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 81 mg
-
Foszfor 481 mg
-
Nátrium 893 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.9 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 315.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 233 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 238 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 191 micro
-
Kolin: 107 mg
-
Retinol - A vitamin: 119 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 1368 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2457 micro
Összesen
638
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 120.4 g
Zsír
-
Összesen 98.7 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 429 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6854.7 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 88 mg
-
Kálcium 913 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 325 mg
-
Foszfor 1925 mg
-
Nátrium 3571 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 215.6 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 1262.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 933 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 15 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 178 mg
-
D vitamin: 55 micro
-
K vitamin: 953 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 765 micro
-
Kolin: 427 mg
-
Retinol - A vitamin: 476 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 5471 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9829 micro
Összesen
2549
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 272.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 142 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 218 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 391 micro
Összesen
101
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
hozzávalók a rizottóhoz
-
3 ek vaj
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 db salottahagyma
-
1 db vöröshagyma
-
20 dkg rizottó rizs
-
2 dl fehérbor
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
7.5 dl alaplé
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 db cukkini
-
100 g zöldborsó
-
50 g parmezán sajt
-
3 ek snidling
-
3 db újhagyma zöldje
hozzávalók a harcsához
-
500 g afrikai harcsa
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek olívaolaj
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 ek vaj
-
1.5 dl fehérbor
-
petrezselyem ízlés szerint
Elkészítés
hozzávalók a rizottóhoz
- Egy nagy serpenyőbe dobunk egy evőkanállal a vajból, majd mehet rá a finomra aprított fokhagyma, salottahagyma és vöröshagyma. Hozzáadunk még egy evőkanál vajat, és üvegesre pároljuk a hagymákat.
- Az üveges hagymához adjuk a rizottó rizst, és felöntjük két deci fehérborral. Sózzuk-borsozzuk, felöntjük egy kevés alaplével, belereszeljük a citrom héját, és hozzáfacsarjuk a levét.
- Gyakori kevergetés mellett elkezdjük apránként felönteni a maradék alaplével. Ha az utolsó adag is belekerült, hozzáadjuk a felkockázott cukkinit, valamint a zöldborsót, és elkeverjük.
- Hozzáadjuk az utolsó kanál vajat is, belereszeljük a parmezánt, megszórjuk a háromféle zölddel, és alaposan elkeverjük.
hozzávalók a harcsához
- A filézett harcsát 4-5 cm széles csíkokra vágjuk, sózzuk-borsozzuk, és meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, majd forró grillserpenyőben pár perc alatt mindkét oldalán megsütjük, forgatás előtt hozzáadva a felszeletelt fokhagymát.
- A halszeleteket kiszedjük, és a serpenyőbe dobunk egy kanál vajat. Megszórjuk kevés petrezselyemmel, sózzuk-borsozzuk, majd felöntjük fehérborral, hogy a letapadt pörzsanyagok is feloldódjanak.
- Nincs más hátra mint tálalni: a rizottót egy tányérra szedjük, ráfektetjük a grillezett halszeleteket, és a tetejére kanalazzuk a fehérboros-petrezselymes öntetet.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 168
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 9234
- Feltöltés dátuma: 2017. augusztus 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1485 recept
Bár egy jól elkészített rizottó önmagában is nagyszerű tud lenni, ám ha megkoronázzuk egy adag frissen sült harcsával, az maga a tökély.