Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldséges rizottó grillezett fokhagymás harcsával

Zöldséges rizottó grillezett fokhagymás harcsával
Zöldséges rizottó grillezett fokhagymás harcsával
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bár egy jól elkészített rizottó önmagában is nagyszerű tud lenni, ám ha megkoronázzuk egy adag frissen sült harcsával, az maga a tökély.

hozzávalók / 4 adag

hozzávalók a rizottóhoz

hozzávalók a harcsához

Szólj hozzá!

elkészítés

rizottó elkészítése

  1. Egy nagy serpenyőbe dobunk egy evőkanállal a vajból, majd mehet rá a finomra aprított fokhagyma, salottahagyma és vöröshagyma. Hozzáadunk még egy evőkanál vajat, és üvegesre pároljuk a hagymákat.
  2. Az üveges hagymához adjuk a rizottó rizst, és felöntjük két deci fehérborral. Sózzuk-borsozzuk, felöntjük egy kevés alaplével, belereszeljük a citrom héját, és hozzáfacsarjuk a levét.
  3. Gyakori kevergetés mellett elkezdjük apránként felönteni a maradék alaplével. Ha az utolsó adag is belekerült, hozzáadjuk a felkockázott cukkinit, valamint a zöldborsót, és elkeverjük.
  4. Hozzáadjuk az utolsó kanál vajat is, belereszeljük a parmezánt, megszórjuk a háromféle zölddel, és alaposan elkeverjük.

harcsa elkészítése

  1. A filézett harcsát 4-5 cm széles csíkokra vágjuk, sózzuk-borsozzuk, és meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, majd forró grillserpenyőben pár perc alatt mindkét oldalán megsütjük, forgatás előtt hozzáadva a felszeletelt fokhagymát.
  2. A halszeleteket kiszedjük, és a serpenyőbe dobunk egy kanál vajat. Megszórjuk kevés petrezselyemmel, sózzuk-borsozzuk, majd felöntjük fehérborral, hogy a letapadt pörzsanyagok is feloldódjanak.
  3. Nincs más hátra mint tálalni: a rizottót egy tányérra szedjük, ráfektetjük a grillezett halszeleteket, és a tetejére kanalazzuk a fehérboros-petrezselymes öntetet.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 5 378
elküldve: 2
receptkönyvben: 118
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
959 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
kategória: halételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

harcsa rizottóval

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

638
vaj 3 ek
fokhagyma 2 gerezd
salottahagyma 1 db
vöröshagyma 1 db
rizottó rizs 20 dkg
fehérbor 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
alaplé 7.5 dl
citromlé 0.5 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
cukkini 1 db
zöldborsó 100 g
parmezán sajt 50 g
petrezselyem 1 csokor
snidling 3 ek
újhagyma zöldje 3 db
afrikai harcsa 500 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek
fokhagyma 2 gerezd
vaj 1 ek
fehérbor 1.5 dl
petrezselyem 0 ízlés szerint