r
Nosalty Logó

Burgundi marharagu Hassan módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dávid
Burgundi marharagu Hassan módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 724 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 5773 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 105 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    48.6 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1311.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    616 mg
  • Nátrium
    327 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    436.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    449 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    1886 micro
  • β-karotin
    3470 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2301 micro
  • Lut-zea
    344 micro
Összesen 724 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    389 g

Zsír

  • Összesen
    272.6 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    125 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10488.9 g
  • Cink
    74 mg
  • Szelén
    590 mg
  • Kálcium
    1254 mg
  • Vas
    74 mg
  • Magnézium
    942 mg
  • Foszfor
    4925 mg
  • Nátrium
    2613 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    399.7 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    93 mg

VÍZ

  • Összesen
    3489 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3589 micro
  • B6 vitamin:
    14 mg
  • B12 Vitamin:
    66 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    307 mg
  • D vitamin:
    660 micro
  • K vitamin:
    686 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    129 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1135 micro
  • Kolin:
    1511 mg
  • Retinol - A vitamin:
    580 micro
  • α-karotin
    15087 micro
  • β-karotin
    27760 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    18409 micro
  • Lut-zea
    2748 micro
Összesen 5773 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    276 micro
  • β-karotin
    508 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    337 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 105 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 150 fokra.
  2. A marhahús megtisztítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, és 4 evőkanál liszttel megszórjuk, alaposan összeforgatjuk, és szobahőmérsékleten állni hagyjuk fél órát.
  3. Közepes hőfokon mély fazékban megpirítjuk az olajon a bacont. Kiszedjük egy tálba, és félretesszük.
  4. Ugyanebben a fazékban, de már nagy lángon, megpirítjuk a marhát 3-4 adagban. Fontos, hogy egyszerre csak keveset tegyünk bele, hogy ne hűtse le az edényt! Világosbarna kérget pirítunk rá, egy tálba szedjük, és félretesszük.
  5. A vajat a megmaradt olajhoz adjuk, majd beletesszük a szegfűszeget, a babért, és rövid ideig pirítjuk, amíg illatozni nem kezd. Ezután hozzáadjuk a vöröshagymát, a fokhagymát és a gyömbért, majd 4-5 perc alatt megpirítjuk.
  6. Hozzáadjuk a hagymához a római köményt és a mustármagot, egy-két percig együtt pirítjuk, majd beleszórjuk a fűszerpaprikát és a lisztet, elkeverjük, és beletesszük a paradicsompürét és a cukrot, és két percig főzzük.
  7. Hozzáadjuk a vörösbort és az alaplevet, és összeforraljuk.
  8. Beletesszük a marhahúst (a kicsöpögött levével együtt) és a bacont, és az egészet egy hőálló tálba öntjük. Rátesszük a fedelét, a sütőbe tesszük két és fél órára.
  9. A sárgarépát, a fehérrépát és a gyöngyhagymát olívaolaj és vaj keverékén néhány perc alatt megpároljuk, és kiszedjük, félretesszük. Utána beletesszük a rókagombát, és szintén néhány perc alatt megpároljuk, majd a többi zöldséggel együtt a raguhoz adjuk.
  10. Visszatesszük a sütőbe, és további fél órát sütjük.
  11. Aprított petrezselyemmel és turbolyával megszórva, friss baguette-tel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 6591
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Floyd Cardoz séf receptje, amelyet Az élet ízei című film inspirált. A ragu ekkor ideálisan se nem túl híg, se nem túl sűrű. Másnap még finomabb!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...