Nosalty Logó

Burgundi marharagu Hassan módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dávid
Ezen a képen: Burgundi marharagu Hassan módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 724 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 5773 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 105 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    48.6 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1311.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    616 mg
  • Nátrium
    327 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    436.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    449 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    1886 micro
  • β-karotin
    3470 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2301 micro
  • Lut-zea
    344 micro
Összesen 724 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    389 g

Zsír

  • Összesen
    272.6 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    125 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10488.9 g
  • Cink
    74 mg
  • Szelén
    590 mg
  • Kálcium
    1254 mg
  • Vas
    74 mg
  • Magnézium
    942 mg
  • Foszfor
    4925 mg
  • Nátrium
    2613 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    399.7 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    93 mg

VÍZ

  • Összesen
    3489 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3589 micro
  • B6 vitamin:
    14 mg
  • B12 Vitamin:
    66 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    307 mg
  • D vitamin:
    660 micro
  • K vitamin:
    686 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    129 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1135 micro
  • Kolin:
    1511 mg
  • Retinol - A vitamin:
    580 micro
  • α-karotin
    15087 micro
  • β-karotin
    27760 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    18409 micro
  • Lut-zea
    2748 micro
Összesen 5773 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    276 micro
  • β-karotin
    508 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    337 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 105 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 150 fokra.
  2. A marhahús megtisztítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, és 4 evőkanál liszttel megszórjuk, alaposan összeforgatjuk, és szobahőmérsékleten állni hagyjuk fél órát.
  3. Közepes hőfokon mély fazékban megpirítjuk az olajon a bacont. Kiszedjük egy tálba, és félretesszük.
  4. Ugyanebben a fazékban, de már nagy lángon, megpirítjuk a marhát 3-4 adagban. Fontos, hogy egyszerre csak keveset tegyünk bele, hogy ne hűtse le az edényt! Világosbarna kérget pirítunk rá, egy tálba szedjük, és félretesszük.
  5. A vajat a megmaradt olajhoz adjuk, majd beletesszük a szegfűszeget, a babért, és rövid ideig pirítjuk, amíg illatozni nem kezd. Ezután hozzáadjuk a vöröshagymát, a fokhagymát és a gyömbért, majd 4-5 perc alatt megpirítjuk.
  6. Hozzáadjuk a hagymához a római köményt és a mustármagot, egy-két percig együtt pirítjuk, majd beleszórjuk a fűszerpaprikát és a lisztet, elkeverjük, és beletesszük a paradicsompürét és a cukrot, és két percig főzzük.
  7. Hozzáadjuk a vörösbort és az alaplevet, és összeforraljuk.
  8. Beletesszük a marhahúst (a kicsöpögött levével együtt) és a bacont, és az egészet egy hőálló tálba öntjük. Rátesszük a fedelét, a sütőbe tesszük két és fél órára.
  9. A sárgarépát, a fehérrépát és a gyöngyhagymát olívaolaj és vaj keverékén néhány perc alatt megpároljuk, és kiszedjük, félretesszük. Utána beletesszük a rókagombát, és szintén néhány perc alatt megpároljuk, majd a többi zöldséggel együtt a raguhoz adjuk.
  10. Visszatesszük a sütőbe, és további fél órát sütjük.
  11. Aprított petrezselyemmel és turbolyával megszórva, friss baguette-tel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sűtés ideje: 180 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5623
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 26.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Floyd Cardoz séf receptje, amelyet Az élet ízei című film inspirált. A ragu ekkor ideálisan se nem túl híg, se nem túl sűrű. Másnap még finomabb!

Hozzászólások

HellaLiza

A bébirépát frissen hol lehet beszerezni ? /Esetleg mostanában/

rozsa1958

A Tescóban vagy a Metróban

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek