r
Nosalty Logó

Marhalábszárpörkölt 2.

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kornél
Marhalábszárpörkölt 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 571 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3422 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 150 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    52.7 g

Zsír

  • Összesen
    34.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3460.1 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    521 mg
  • Nátrium
    2741 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    260.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    1514 micro
  • β-crypt
    312 micro
  • Likopin
    1953 micro
  • Lut-zea
    1090 micro
Összesen 571 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    315.9 g

Zsír

  • Összesen
    208.8 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    689 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    20760.7 g
  • Cink
    100 mg
  • Szelén
    254 mg
  • Kálcium
    470 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    321 mg
  • Foszfor
    3125 mg
  • Nátrium
    16446 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1561.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    849 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    47 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    208 mg
  • D vitamin:
    153 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    86 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    351 micro
  • β-karotin
    9087 micro
  • β-crypt
    1870 micro
  • Likopin
    11717 micro
  • Lut-zea
    6540 micro
Összesen 3422 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    906.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    718 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    397 micro
  • β-crypt
    82 micro
  • Likopin
    512 micro
  • Lut-zea
    286 micro
Összesen 150 Kcal

Elkészítés

  1. A zsíron a finomra vágott hagymát aranysárgára pirítjuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a fűszerpaprikát, gyorsan elkeverjük, majd a tűzre visszatéve kevés vízzel felöntjük.
  2. A zöldpaprikát és a paradicsomot felkockázzuk, és a pörköltalaphoz adjuk. A zöldpaprika csumáját el kell távolítani, és ellenőrizni kell, hogy nem erős-e, ez esetben erejét távolítsuk el.
  3. A húst vágjuk kb. 3-4 dkg-os kockákra, majd adjuk hozzá a pörköltalaphoz. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, az őrölt köménymagot, kevés sót, majd fedő alatt pároljuk.
  4. A hús kevés levet enged, ezt párologtassuk el, majd újból kevés vízzel engedjük fel, ezt többször megismételve lassan pároljuk.
  5. Ha a hús majdnem megpárolódott, adjuk hozzá a paradicsompürét, öntsük fel vízzel, vagy csontlével, ha szükséges sózzuk, és lassan pároljuk készre.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 87
  • 7 napos nézettség: 997
  • Össznézettség: 326492
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 06.

Ajánló

Köretnek főtt burgonya, illetve tarhonya ajánlott, de galuskával is kitűnő.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Marhalábszárpörkölt 2.
Kornél 167 recept

Ez egy klasszikus marhapörkölt recept. Nagyon ízletes, rendkívül jó szaftja lesz, a 3-4 dkg-os húsdarabok mérete pedig nem tévedés.

Hozzászólások

Tarackos

Tökéletes recept,én is így készítem már több évtizede.

oreganyo

Tarackos igazad van! ez az igazi. Öreganyó

Törölt felhasználó

Hu ez nagyon finom lett!!! Igaz a sónak és a köménymagnak a felét tettem bele,,de így is nagyon ízesre sikeredett....ezek után csak így készítem.köszi a receptet :)

Kornél

:)

Ransu

Hibátlan.Tökéletes.Köszönöm!

ppppaaaa

El?ször próbálkoztam marhahússal dolgozni és a végeredmény nagyon finom lett. Víz helyett száraz vörösborral öntöttem fel, viszont nekem kicsit édeskés lett a végeredmény. Lehet, hogy a paradicsompürét?l?

Kornél

Nem a püré, hanem a bor. Kizárólag borral nem szabad f?zni, mert elviszi az étel ízét, ahogy most nálad is. Kilónként kb. 1-1,5 dl bor az "egészséges" mennyiség.

ppppaaaa

Csökkentettem a bor mennyiségét és elhagytam a paradicsompürét is. Isteni lett.

dda

nagyon buta kérdés, de: a 3-4 dekás darabok mekkorák, ha nem akarok mérleggel macerálódni? köszönöm!

Kornél

Kb. 3-4 cm x 2-3 centis darabok. Így csak centire lesz szükséged, mérlegre nem.. :)

antalos

Kérdezni szeretném, hogy az a 10 gramm ?rölt kömény az tuti? Nagyon soknak t?nik, fél tasak, nem merek ennyit beletenni. Vagy csak bátran?

Kornél

Kedves Antalos, a receptetben KÖMÉNYMAG-ról van szó. :) Az nem ugyanaz, mint az ?rölt változat sem ízben, sem pedig súlyban. Megjegyzem a leírás valóban ?rölt köményr?l tesz említést, helytelenül. A köménymag a jó megoldás. Üdv.: Kornél

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?