Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros marhagulyás

Vörösboros marhagulyás
Vörösboros marhagulyás
220 perc / előkészület: 20 perc főzés: 200 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A bográcsszezon egyik legkedveltebb étele, de a konyhában is könnyedén elkészíthető.
Sűrű szaft, puha hús, vörösborral megbolondítva.
Vörösboros marhagulyás, házi recept alapján.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagy lábasban felolvasztjuk a zsírt, és üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát.
  2. Levesszük a tűzről, és beleszórjuk a fűszerpaprikát és a megtisztított, felkockázott húst, majd jól elkeverjük.
  3. Visszatesszük a tűzre, majd folyamatos keverés mellett néhány percig pirítjuk.
  4. Lefedve, néha megkeverve, félpuhára pároljuk a saját levében.
  5. Ha puhul a hús, hozzáadjuk az aprított fokhagymát, paprikát, paradicsomot, a fűszereket és a vörösbort. Elkeverjük, és fedő alatt majdnem készre főzzük.
  6. A burgonyát meghámozzuk, vékony cikkekre vágjuk, majd mehet a lábasba. Felöntjük 2-3 dl vízzel, sózzuk, és addig főzzük, míg be nem sűrűsödik.
  7. Petrezselyemmel, karikára vágott erős paprikával tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 2 106
elküldve: 1
receptkönyvben: 19
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 3

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1137 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: szüret, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
konyhatechnológia: bográcsos
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: pörkölt
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

marhapörkölt vörösborral

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

401
sertészsír 50 g
vöröshagyma 2 db
fűszerpaprika 1 ek
marhalábszár 1 kg
fokhagyma 3 gerezd
őrölt fűszerkömény 1 teáskanál
paprika 1 db
paradicsom 1 db
hegyes erős paprika 0.5 db
0 ízlés szerint
vörösbor 1 dl
burgonya 80 dkg
víz 3 dl