r
Nosalty Logó

Vörösboros marhapörkölt egyszerűen

NS
Vörösboros marhapörkölt egyszerűen
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

718
Kalória
56.2g
Fehérje
17.9g
Szénhidrát
38.1g
Zsír
462.2g
Víz
152.5g
Koleszterin
3.4g
Élelmi rost
8.1g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 718 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1436 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 117 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.2 g

Zsír

  • Összesen
    38.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1025.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    606 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    462.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    237 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    312 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 718 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.4 g

Zsír

  • Összesen
    76.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    305 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2051.7 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    1213 mg
  • Nátrium
    335 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    924.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    475 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    624 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    424 micro
Összesen 1436 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    75.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    211 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 117 kcal

Elkészítés

  1. A marhahúst megmossuk,letörljükróla a vizet, és felkockázzuk.
  2. A hagymát felkockázzuk,és kevés olajon megdinszteljük,aztán mehet rá a hús, ezt fehéredésig sütjük, rátesszüka pirospaprikát és a csípős paprikát, majd ízesítjüksóval, borssal. Vizet nem öntünk alá, mert a hús enged, csak később, ha kell pótolni.
  3. Kb. egy órát hagyjukfedő alatt puhulni, közben 1-2-szer belekavarunk, és rárakjukaz apróra vágott paradicsomot, és lefedjük.
  4. Ha már majdnem kész, ízesítjükmég, ha szükséges, és felöntjük2 dl vörösborral, hagyjuk2-3-at rottyanni, és már kész is.Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 150 p

Semmi különös, csak egyszerűen imádjuk!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...