r
Nosalty Logó

Vörösboros marhapörkölt bulgurral

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Vörösboros marhapörkölt bulgurral
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 453 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1812 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 94 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    918.1 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    554 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    370.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    311 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 453 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    224.4 g

Zsír

  • Összesen
    63.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3672.2 g
  • Cink
    71 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    313 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    2215 mg
  • Nátrium
    658 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1481 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    183 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    236 micro
  • β-karotin
    1242 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    818 micro
Összesen 1812 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    268 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 94 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Bő olívaolajon a hagymát megdinszteljük.
  2. A paprikákat és a paradicsomokat összevágjuk, és hozzátesszük.
  3. Megszórjuk ételízesítővel és a húsvarázzsal.
  4. Mehet rá a kockákra vágott hús.
  5. Ahogy engedett egy kis vizet, mehet rá a 1-2 dl száraz vörösbor.
  6. Fedő alatt szép lassan, majdnem két órán át főni hagyjuk.
  7. A fokhagymát apróra vágva hozzáadjuk a félidőben.
  8. Mikor már majdnem kész, akkor adjuk hozzá a pirospaprikát.
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 20456
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 05.

Ajánló

Kérjük meg a hentest, hogy hártyázza le és vágja kockákra a marhalábszárat, és ennyivel könnyebb dolgunk van.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mivel a glikémiás indexű diéta szerint étkezünk, ezért páran meglepődhetnek, hogy ehetünk akkor marhapörköltet. Hát az alacsony glikémiás indexű bulgur, a sárgarépás pur pur kenyér és az uborkasaláta segít ebben. Persze nem mindennap ezt esszük, ezt inkább egy bűnözős napra tartogatjuk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek