Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgonyakrém variációk

Burgonyakrém variációk
Burgonyakrém variációk
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A szendvicskrémek új csoportját fedeztem fel nemrég: a BURGONYAKRÉMEKET!
Ha unod a szokásos reggelizős szendvicskrémeket: dúsítsd fel őket főtt burgonyával!
Ezzel az alapötlettel megszámlálhatatlan variáció készíthető, ebből én három félét próbáltam ki, de mindenkit bíztatok, bátran kísérletezzen egyéb fajtákkal is.

hozzávalók / 4 adag

A zöldségeshez

A halashoz

A magyaroshoz

ajánlat

MIndegyik krém kíválóan alkalmas hideg és melegszendvicsek készítésére is!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldséges krémhez a levesben megfőtt zöldségeket és a héjában főtt krumplit (pucolva) turmixban vagy botmixerrel, a leves hozzáöntésével pépesítjük.
  2. Hozzákeverjük a reszelt sajtot és a fűszereket, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  3. A halashoz a héjában főtt krumplit (pucolva) a hal olajával együtt turmixoljuk, beletesszük a citromlevet, tejfölt és a fűszereket.
  4. A magyarosnál a szalonnát és a hagymát a héjában főtt (pucolt) krumplival együtt ledaráljuk vagy botmixerrel pépesítjük, hozzátesszük a zúzott fokhagymát, a paradicsompürét valamint a fűszereket.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 14 473
elküldve: 3
receptkönyvben: 256
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Redy

Mióta szakács: 2009.12.21.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: reggeli, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: sós krémek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

burgonyás szendvicskrém, krumplis szendvicskrém

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nskata
sarkat / nskata Wed, 2012-03-21 12:47

Nagyon finomak ezek a krémek, ausztriai munkám során volt szerencsém megismerni. Ott medvehagymával készítettük. Minden hidegtál alapja volt. Köszi a receptet

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2011-01-21 00:42

Tetszik :) Reggel lehet, hogy össze is dobok egyet a tieid alapján :)

427
burgonya 1 db
sárgarépa 10 dkg
fehérrépa 5 dkg
zeller 5 dkg
karalábé 5 dkg
csirke alaplé 1 dl
trappista sajt 5 dkg
kapor 1 csokor
petrezselyem 1 csokor
fehér bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
burgonya 1 db
tonhalkonzerv 200 g
tejföl 2 dl
citromlé 1 ek
fekete bors 1 kk
0 ízlés szerint
burgonya 1 db
füstölt szalonna 5 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
sűrített paradicsom 1 ek
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint