Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Erdélyi tökkrém Puszedlitől

Erdélyi tökkrém Puszedlitől
Erdélyi tökkrém Puszedlitől
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A szomszéd néni tavaly adott pár darab tököt, mert az ő kertjében rengeteg volt, és nem tudta felhasználni. Addig még sose készítettem ilyenféle tökből ételt, és csak gondoltam, hogy hát majd csak lesz valami ebből is. Sokáig állt a kamrapolcon, de egyszer csak anyukám mondta, hogy el fogja készíteni. Én rávágtam, hogy én majd megcsinálom (tulajdonképpen még sose készítettem ilyet addig). Szóval az ő receptje alapján meglett, és a végeredmény? Isteni! :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Kenyérre kenve paradicsommal vagy friss zöldséggel tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tököt megpucoljuk, magvait eltávolítjuk.
  2. Apró kockákra vágjuk, és annyi vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük.
  3. Amíg fő a tök, addig elkészítjük az olajból, a mustárból és a tojássárgából a majonézt. Tehát kikavarjuk, ahogy más ételekhez.
  4. A tököt főzés után leszűrjük, jól lecsepegtetjük, és mixerrel vagy villával jól összetörjük.
  5. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és jól kikavarjuk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 14 817
elküldve: 2
receptkönyvben: 130
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Puszedli Kisasszony

Mióta szakács: 2014.02.05.
3 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

zöldségkrém tökből, hagymás tökkrém, zöldségkrém

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

onyxka
onyxka / onyxka Fri, 2016-07-15 17:47

hasonlóan szoktam én is készíteni, bár a fokhagymát ebből kihagyom. A legújabb "felfedezésem", hogy miután a párolt tököt és hagymát botmixerrel pürésítettem, "szitaszűrőn" (kábé mint a dupla géz), átpaszírozom. Igaz, hogy így kicsit időígényesebb, de gyakorlatilag a maiból 2 dl lé jött ki, és így nem lesz annyira vizenyős. :-)

muzsikus
muzsikus Wed, 2015-01-14 13:09

Meg lehetne próbálni karfiollal is,csak fokhagyma helyett vöröshagymával....nagyon finom

sarabell
sarabell Sun, 2014-03-16 12:42

Elnézést,hogy én válaszolok,én is szoktam főzőtökből ilyen krémet készíteni,sőt cukkiniből is és mind a két változat isteni finom.

248
közönséges tök 1 közepes db
mustár 1 ek
napraforgó olaj 1 dl
fehér hagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tojássárgája 1 db