r
Nosalty Logó

Bourbon-be áztatott mazsolás répatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
McSüti
Bourbon-be áztatott mazsolás répatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír

tészta

krém

Összesen 517 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír

tészta

krém

Összesen 4146 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír

tészta

krém

Összesen 300 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.1 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    271 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    774 micro
  • β-karotin
    1868 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 517 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    54.2 g

Zsír

  • Összesen
    240 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    523 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2742.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    414 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    426 mg
  • Foszfor
    1394 mg
  • Nátrium
    363 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    456.6 g
  • Cukor
    282 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    511.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2169 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    58 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    399 mg
  • Retinol - A vitamin:
    658 micro
  • α-karotin
    6195 micro
  • β-karotin
    14946 micro
  • β-crypt
    162 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1510 micro
Összesen 4146 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    448 micro
  • β-karotin
    1081 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 300 Kcal

Hozzávalók

tészta

krém

Elkészítés

tészta

  1. Sütés előtti nap a mazsolákat vágjuk félbe, majd 24 órára áztassuk be a bourbonbe (épp, hogy ellepje).
  2. A zabpehelylisztet összekeverjük a cukorral, gyömbérporral, fahéjjal, szódabikarbónával.
  3. A répát (apró lyuk) és almát (nagyobb lyuk) lereszeljük, majd hozzáöntjük a felvert tojásokat, narancs reszelt héját, narancs levét, olajat.
  4. A száraz és nedves alapanyagokat összekeverjük, majd végül hozzáadjuk a beáztatott mazsolát (bourbonnel együtt) és a chocolate chipset. Összekeverjük, majd a masszát egy kivajazott, kilisztezett (zabpehelyliszt) tálba öntjük. Használhatunk tortaformát avagy négyszögletes (23x13 cm) tálat.
  5. 190 Celsius fokon 30-35 percig avagy tűpróbáig sütjük. (Én 165 Celsius fokon sütöttem egy órán keresztül elkerülve a megégést, és tűpróbáztam.)

krém

  1. A vajat és krémsajtot a sütés elején vegyük ki a hűtőből, hogy puha legyen.
  2. A puha vajat és krémsajtot habosra keverjük a porcukorral. Ízlés szerint adjunk (vagy ne adjunk) citromlevet a krémhez. Amikor a torta kihűlt, díszítsük a krémmel.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1765
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 17.

Receptkategóriák

Bourbon-be áztatott mazsolás répatorta
McSüti 12 recept

Korábban láttam egy gluténmentes répatorta receptet.... gondoltam, módosítok kicsit rajta. Az eredmény magáért beszélt. 

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

tészta

krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Mert a kajszibarackból vétek csak lekvárt készíteni

Bár a kajszibarack a nyár egyik legfontosabb gyümölcse, hiszen a magyarok egyik legkedveltebb lekvárja készül belőle, és a pálinkák között is előkelő helyet foglal el, hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, milyen sokféle finomság alkotóeleme lehet még.