r
Nosalty Logó

Répatorta narancsos krémmel

NS
Répatorta narancsos krémmel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

787
Kalória
9.3g
Fehérje
86.2g
Szénhidrát
46.1g
Zsír
57.4g
Víz
81.4g
Koleszterin
2.9g
Élelmi rost
57.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 787 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 6269 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 346 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    46.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    86.2 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    1160 micro
  • β-karotin
    2775 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 787 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    74.7 g

Zsír

  • Összesen
    369.1 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    121 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    129 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2733.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    669 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    303 mg
  • Foszfor
    1076 mg
  • Nátrium
    518 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    689.8 g
  • Cukor
    460 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    459.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2744 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    91 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    142 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    292 micro
  • Kolin:
    541 mg
  • Retinol - A vitamin:
    506 micro
  • α-karotin
    9284 micro
  • β-karotin
    22197 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1475 micro
Összesen 6269 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    25.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    515 micro
  • β-karotin
    1231 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 346 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Hámozzuk, majd reszeljük le a répát, finom apró darabokra aprítsuk fel a diót.
  2. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
  3. Egy nagy tálban a tojást és a cukrot robotgéppel felverjük, amíg már majdnem fehér nem lesz, ekkor hozzáadjuk az olajat, a már lereszelt répát, a durvára felaprított diót, és belereszeljük a citrom héját, és jól eldolgozzuk.
  4. Egy másik tálba kimérjük a lisztet, a szódabikarbónát, a fahéjat, a gyömbért, összekavarjuk, majd a két masszát összekeverjük.
  5. A masszát beleöntjük a már előkészített sütőformába, elegyengetjük a tetejét és 75 percig, illetve tűpróbáig (ha a beleszúrt tűt kihúzva, már nem ragad rá a tészta) sütjük.
  6. A sütőformában hagyjuk hűlni kb. 5 percig, majd miután kivettük, de mielőtt rákennénk a krémet, rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
  7. A krémhez öntsük a tejszínt egy keverőtálba (előtte kb. 20 percre tegyük be a mélyhűtőbe mindenképp, akkor sokkal könnyebb kemény habbá felverni). Robotgéppel verjük fel a krémet. Amikor elkezd keményedni, sűrűsödni, adjuk hozzá a krémsajtot és együtt dolgozzuk ki a krémet jó alaposan. Adjuk hozzá a vaníliaaromát vagy cukrot, a porcukrot és a finomra lereszelt narancshéjat és keverjük össze a tejszínes krémmel. A krém a végén legyen sima és sűrű.
  8. Végül a krémet kenjük óvatosan a kihűlt tortára mindenütt, az oldalát is beborítva. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 75 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 20

Április végén egy hetet töltöttem M-nél Stockholmban és természetesen akkor is kellett, hogy süssek egy tortát... vagy kettőt... vagy többet. Miután eltűntettük a születésnapi tortát és a baklavát, a következő áldozatom a hűtőben megbújó répa volt. Nagyon régen készítettem utoljára répatortát, nem is igazán emlékeztem, milyen receptet próbáltam ki legutóbb, így körbenéztem kedvenc bloggereim háza táján. Olyan receptet kerestem, ahol nemcsak azt írják róla, hogy "ez a világ legfinomabb répatortája, amit valaha ettem", hanem amit Rachel Allen írt. Elegánsan egyszerű, nem kell nagyon erőlködni, hogy tökéletesen finom legyen. Könnyű, de a mogyoró hihetetlen textúrát ad neki - remek, ízletes és dióban gazdag egyszerre. Be kell valljam, igaza van Rachelnek. Bátran ajánlom mindenkinek, függetlenül attól, hogy kezdőről vagy haladóról van szó. Mindenki nagy sikert fog aratni ezzel a finomsággal. Én egy 20 cm átmérőjű kapcsos formában készítettem el a tortát, 1,5-tel megszorozva minden hozzávaló mennyiségét, több fűszert, illetve a kedvenc hozzávalómból, a citromhéjból is tettem bele, valamint a krém készítése során egy kis felvert tejszínt is hozzákevertem még a krémsajthoz.

További receptek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek