Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Répatorta Zsanna konyhájából

Répatorta Zsanna konyhájából
Répatorta Zsanna konyhájából
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept eredetijét egy kedves ismerősömtől kaptam. Már az első alkalommal is nagy sikert aratott, az évek során némileg módosítottam, kiegészítettem, így lett igazi húsvéti kedvenc, sosem hiányozhat az ünnepi asztalról...

A tortát elkészíthetjük még almával is, természetesen ekkor szintén 45 dkg reszelt almát használunk.

Mivel ez egy könnyű kevert tészta, muffinparírkákban is süthetjük, így akár húsvét hétfői kirándulásra is el lehet vinni, nem kell a szeleteléssel bajlódni...

A tetejére kerülhet csoki, porcukor, citromos máz, stb. a lehetőségeknek csak az egyéni fantáziánk szab határt...

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.

  2. Fokozatosan hozzákeverjük a cukrot, a tojássárgáját, a sütőporral és szódabikarbónával elkevert lisztet, az olajat a darabolt gyümölcsöket és végül a reszelt répát.

  3. Sütőpapírral borított (esetleg jól kizsírozott) formában megsütjük.

  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 200
elküldve: 1
receptkönyvben: 50
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsanna

Mióta szakács: 2012.01.13.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
receptverseny: Nagy húsvéti receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
babakonyha: baba-mama
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Húsvéti répatorta, répás torta, fahéjas répatorta aszalt gyümölcsökkel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vorsi0128
vorsi0128 Mon, 2012-11-19 14:19

Szia !

Még nem sütöttem soha. Milyen cukor kell a sütibe(por?, kristály?)? Nagyon szétesik? Lehet rá fondantot készíteni? Nagyon nagyon megköszönném a válaszodat. Kisfiamnak készíteném 1. szülinapjára, dec.4-re. Ide is írhatsz, azt előbb megkapom: vorsi0128@gmail.com

Zsanna80
Zsanna / Zsanna80 Mon, 2012-11-19 19:08

Szia!

Ide is és e-mail-ben is írok, az a tuti... :-)

Ez egy igen nagyon egszerű recept, biztosra veszem, hogy jól fog sikerülni!
Én a magam részéről a barna kristálycukrot javaslom. A Babucinak inkább almával készítsd el. Nem esik szét, olyasmi állaga lesz, mint a kenyérnek. Természetesen fondanttal is finom lesz.

Isten életsse sokáig a Kisfiad jó egészségben!

301
sárgarépa 45 dkg
rétesliszt 2 bögre
szódabikarbóna 1 tk
sütőpor 0.5 tk
1 csipet
cukor 1 bögre
tojásfehérje 4 db
napraforgó olaj 1 dl
tojássárgája 1 db
fahéj 0 ízlés szerint
vaníliás cukor 1 csomag
aszalt gyümölcsök 10 dkg
dió 1 marék
törökmogyoró 2 dkg