r
Nosalty Logó

Zöldborsóleves grízgaluskával

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Szekeres Lajosné Klári
Zöldborsóleves grízgaluskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Leves

Grízgaluska

Összesen 215 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Leves

Grízgaluska

Összesen 863 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Leves

Grízgaluska

Összesen 38 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1570.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    1269 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    247 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    223 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    641 micro
  • β-karotin
    2420 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    110 micro
  • Lut-zea
    2630 micro
Összesen 215 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    33.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6283.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    704 mg
  • Nátrium
    5077 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    565.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    990 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    235 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    890 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    375 micro
  • Kolin:
    253 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    2564 micro
  • β-karotin
    9682 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    438 micro
  • Lut-zea
    10521 micro
Összesen 863 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    112 micro
  • β-karotin
    424 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    19 micro
  • Lut-zea
    460 micro
Összesen 38 kcal

Hozzávalók

Leves

Grízgaluska

Elkészítés

Leves

  1. Az olajat felforrósítjuk, csipet cukrot szórunk rá, karamellizáljuk, rászórjuk a zöldborsót, rövid ideig pároljuk. Majd a megtisztított kockára vágott sárgarépát, zöldséget, zellergumót ráhalmozzuk, együtt tovább pároljuk.
  2. Majd felöntjük kb. 1,5 l vízzel vagy alaplével, megszórjuk aprított petrezselyemzölddel, sózzuk, borsozzuk.
  3. Lassú tűzön puhára főzzük.

Grízgaluska

  1. Amíg fő a leves, elkészítjük a grízgaluskát, a tojást villával felverjük, majd beleszórjuk a búzadarát és a szódaport, összekeverjük.
  2. Ha megfőtt a borsóleves, kávéskanállal beleszaggatjuk a forrásban lévő levesbe.
  3. Lassú tűzön addig főzzük, amíg feljön a leves tetejére, és legalább duplájára nő meg.
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 444
  • Feltöltés dátuma: 2021. június 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldborsóleves grízgaluskával
Szekeres Lajosné Klári 117 recept

Hozzávalók

Leves

Grízgaluska

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek