r
Nosalty Logó

Zsenge cukorborsóleves Márti konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Marti48
Zsenge cukorborsóleves Márti konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír

leves

rántás

Összesen 266 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír

leves

rántás

Összesen 799 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír

leves

rántás

Összesen 26 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    472.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    235 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    839.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    296 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    1672 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5790 micro
Összesen 266 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    36.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1416.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    283 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    706 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.7 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    2518.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    623 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    300 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    889 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    465 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    5016 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17369 micro
Összesen 799 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    543 micro
Összesen 26 kcal

Hozzávalók

leves

rántás

Elkészítés

leves

  1. A csontot feltesszük 2 l ételízesítős vízben főni, a petrezselyem száraival és egy pár szép borsóhüvellyel főni. Forrás után gyöngyöztetve főzzük - minél tovább, annál aromásabb lesz az alaplé.
  2. A borsót kifejtük, majd szűrőben átöblítjük. Ca. 1 óra múltán beleöntjük a csontlébe, és puhára főzzük.
  3. Elkészítjük a rántást, felaprítjuk a petrezselymet, mindezt a levesbe tesszük, majd pár percig összeforraljuk az egészet. Pici őrölt csemegepaprikával színezzük.
  4. Tálalás előtt kihalásszuk a petrezselyemszárakat és a borsóhüvelyeket, szórjunk a tetejére 1 ek frissen aprított petrezselymet. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 90 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3023
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 29.

Ajánló

Bármely csonttal készíthető az alaplé, ha baromficsontot használunk, akkor finomabb, ha vaj helyett libazsírral készítjük el a rántást.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zsenge cukorborsóleves Márti konyhájából
Marti48 317 recept

Megjelent a zöldségesnél a zsenge zöldborsó, az ebből készített leves egyszerűen verhetetlen... Muszáj elkészíteni! Egyszerű, és nagyon finom... :)

Hozzávalók

leves

rántás

Címlapról ajánljuk

További cikkek