Zsenge cukorborsóleves Márti konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Marti48
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
leves
-
200g zöldborsó162 kcal
-
167g sertéscsont0 kcal
-
15g petrezselyem5 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
667g víz0 kcal
rántás
-
10g vaj72 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
0 kcal
Összesen
266
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
leves
-
600g zöldborsó486 kcal
-
500g sertéscsont0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
2000g víz0 kcal
rántás
-
30g vaj215 kcal
-
23g finomliszt82 kcal
-
0 kcal
Összesen
799
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
leves
-
18.8g zöldborsó15 kcal
-
15.6g sertéscsont0 kcal
-
1.4g petrezselyem1 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
62.5g víz0 kcal
rántás
-
0.9g vaj7 kcal
-
0.7g finomliszt3 kcal
-
0 kcal
Összesen
26
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 12.1 g
Zsír
-
Összesen 9.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 472.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 94 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 235 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.6 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 839.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 208 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 100 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 296 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 155 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 42 micro
-
β-karotin 1672 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5790 micro
Összesen
266
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 36.4 g
Zsír
-
Összesen 27.3 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1416.3 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 283 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 246 mg
-
Foszfor 706 mg
-
Nátrium 139 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 106.7 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 2518.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 623 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 300 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 889 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 465 micro
-
Kolin: 184 mg
-
Retinol - A vitamin: 201 micro
-
α-karotin 126 micro
-
β-karotin 5016 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17369 micro
Összesen
799
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.1 g
Zsír
-
Összesen 0.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 44.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 22 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 78.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 157 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 543 micro
Összesen
26
kcal
Hozzávalók
leves
-
60 dkg zöldborsó
-
1 csokor petrezselyem
-
só ízlés szerint
-
2 l víz
rántás
-
3 dkg vaj
-
1.5 evőkanál finomliszt
-
fűszerpaprika ízlés szerint
Elkészítés
leves
- A csontot feltesszük 2 l ételízesítős vízben főni, a petrezselyem száraival és egy pár szép borsóhüvellyel főni. Forrás után gyöngyöztetve főzzük - minél tovább, annál aromásabb lesz az alaplé.
- A borsót kifejtük, majd szűrőben átöblítjük. Ca. 1 óra múltán beleöntjük a csontlébe, és puhára főzzük.
- Elkészítjük a rántást, felaprítjuk a petrezselymet, mindezt a levesbe tesszük, majd pár percig összeforraljuk az egészet. Pici őrölt csemegepaprikával színezzük.
- Tálalás előtt kihalásszuk a petrezselyemszárakat és a borsóhüvelyeket, szórjunk a tetejére 1 ek frissen aprított petrezselymet. Jó étvágyat!
- Elkészítettem: 90 alkalommal
- Receptkönyvben: 25
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3065
- Feltöltés dátuma: 2015. május 29.
Ajánló
Bármely csonttal készíthető az alaplé, ha baromficsontot használunk, akkor finomabb, ha vaj helyett libazsírral készítjük el a rántást.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Marti48
317 recept
Megjelent a zöldségesnél a zsenge zöldborsó, az ebből készített leves egyszerűen verhetetlen... Muszáj elkészíteni! Egyszerű, és nagyon finom... :)