Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tavaszi borsóleves Zsuzsamamától

Tavaszi borsóleves Zsuzsamamától
Tavaszi borsóleves Zsuzsamamától
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A zsenge zöldségektől lesz különlegesen friss íze ennek a közkedvelt ételnek.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A borsót és a tisztított zöldségeket egy fazékban 3 ek olajon előpároljuk, és a petrezselymet is belevágjuk.
  2. 1 ek liszttel megszórjuk, és 1 tk fűszerpaprikával fűszerezzük meg, majd kevés borssal is. Jól elkeverjük, majd felöntjük vízzel. Sózzuk és a cukrot hozzáadjuk, majd puhára főzzük.
  3. A tojásból, lisztből, kevés sóval galuskatésztát keverünk, majd kis galuskaszaggatón a levesbe szaggatjuk. Pár percig főzzük, majd utánaízesítjük, ha szükséges, és tálaljuk.
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 10 505
elküldve: 1
receptkönyvben: 41
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
312 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

borsóleves, borsóleves galuskával, zsenge borsóleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

258
zöldborsó 25 dkg
petrezselyem 1 csokor
fehérrépa 12 kis db
sárgarépa 4 közepes db
finomliszt 1 ek
fűszerpaprika 1 teáskanál
cukor 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tojás 1 db
napraforgó olaj 1 ek