r
Nosalty Logó

Borjúbríz babéros mártással, szalvétagombóccal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mártika és Feri
Borjúbríz babéros mártással, szalvétagombóccal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A borjúbrízhez

A mártáshoz

A szalvétagombóchoz

A fólia kenéséhez és a tetejére

Összesen 422 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A borjúbrízhez

A mártáshoz

A szalvétagombóchoz

A fólia kenéséhez és a tetejére

Összesen 3379 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A borjúbrízhez

A mártáshoz

A szalvétagombóchoz

A fólia kenéséhez és a tetejére

Összesen 109 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    24.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    314 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1196.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    634 mg
  • Nátrium
    346 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    278.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    309 micro
  • β-karotin
    1029 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    422 micro
Összesen 422 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    197.2 g

Zsír

  • Összesen
    173 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    2510 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9571.9 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    276 mg
  • Kálcium
    1003 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    406 mg
  • Foszfor
    5071 mg
  • Nátrium
    2766 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    231.2 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    2226.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1135 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    28 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    485 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    780 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    563 micro
  • Kolin:
    374 mg
  • Retinol - A vitamin:
    346 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    8235 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3375 micro
Összesen 3379 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    79 micro
  • β-karotin
    263 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 109 kcal

Hozzávalók

A borjúbrízhez

A mártáshoz

A szalvétagombóchoz

A fólia kenéséhez és a tetejére

Elkészítés

A borjúbrízhez

  1. Borjúbríz elkészítése:
  2. 1 l vizet felforralunk a fűszerekkel, és a borjúbrízt megabáljuk benne 10 percig.
  3. A mártáshoz a babért, hagymát, fokhagymát, citromhéjat, kapribogyót, uborkát aprítógépben finomra vágjuk.
  4. Az olajon a cukrot megkaramellizáljuk, rátesszük a lisztet, kevés ideig pirítjuk, majd hozzáadjuk az aprított fűszereket, tovább pirítjuk, majd felöntjük a bríz aba-levével, hozzáadjuk a mustárt, fehérbort, és jól kiforraljuk.
  5. Leszűrjük, és a feldarabolt brízt a mártásban melegen tartjuk.
  6. A szalvétagombóc elkészítése:
  7. A szalonnát felkockázzuk, zsírjára sütjük. A zsírban üvegesre pároljuk a kis kockára vágott hagymát. Kihűtjük.
  8. A zsemléket is kis kockákra vágjuk, és egy tálba halmozzuk.
  9. A tojásokat kikeverjük a tejjel, és ízesítjük, sózzuk.
  10. A kihűtött szalonnás hagymát és a tojásos tejet ráöntjük a zsemlére, összekeverjük.
  11. Pihentetjük egy kicsit, hogy felszívja a nedvességet.
  12. Ezután megszórjuk 1 ek liszttel, és átkeverjük, majd folyamatosan adjuk hozzá a többi kanál lisztet. Mindezt jól összekeverjük, jól összenyomkodjuk, és fél órán át a hűtőszekrényben pihentetjük.
  13. Az 50 cm hosszú alufóliacsíkot leterítjük, beolajozzuk. A gombócmasszából 2 vastag hurkát formázunk, a fóliát szorosan felcsavarjuk. A két végét szorosra tekerjük.
  14. Lobogó vízben alaposan betekerve, 30 percet főzzük.
  15. Kivesszük a fóliából, és cikkekre vágjuk.
  16. Tálon elrendezzük, és barnulásig forrósított vajjal leöntjük, petrezselyemmel megszórjuk.
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6813
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 19.

Ajánló

Ajánlott bor: Patrícius Tokaji Furmint 2008

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Borjúbríz babéros mártással, szalvétagombóccal
Mártika és Feri 107 recept

Újdonság Tállyáról- Tokaj hegyaljáról. Tállyán az Oroszlános Borvendéglő, Borház és Vendégfogadó az egykori Szirmay-kúriában található. Baranczó Attila séf úr receptje és elkészítési ajánlása alapján készült  főétel.  Jó étvágyat kívánunk hozzá!  

Hozzávalók

A borjúbrízhez

A mártáshoz

A szalvétagombóchoz

A fólia kenéséhez és a tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek