Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos borjú

Citromos borjú
Citromos borjú
31 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 6 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A citromvacsora főfogásaként tálaltam ezt a citromosan elkészített borjút.
A recept az Egy falat Olaszország c. könyvből származik, annyi módosítással, hogy én nem hintettem le liszttel a húst, mielőtt sütöttem, következésképpen a mártás is hígabb volt.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Citromhéjjal és citromlével ízesített krumplipürét készítettünk hozzá. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A  kb. 2 cm vastag borjúkaraj szeleteket folpackba csomagolva húslapítóval (sima felületű, nehéz húsklopfolóval) fele vastagságúra lapogatjuk.
  2. Az olívaolajat és a vajat egy serpenyőben összeolvasztjuk és felhevítjük. A hússzeleteket oldalankét 2-2 percig sütjük, majd sózzuk-borsozzuk és egy tányérra félretesszük.
  3. Ugyanebbe a serpenyőbe öntjük a bort és magasabbra véve a lángot harmadára beforraljuk. Felöntjük az alaplével, belefacsarjuk a citrom levét és hozzáadjuk a lemosott kapribogyót. Néhány percig forraljuk, míg a lé kissé elfő.
  4. Végül visszatesszük a hússzeleteket és pár pillanat alatt, néhányszor megforgatva átmelegítjük.
  5. Meghintjük petrezselyemmel és azonnal tálaljuk. 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 116
elküldve: 1
receptkönyvben: 72
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

citromos-kapribogyós borjú

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bacsoanita
bacsoanita Wed, 2018-03-14 11:36

Nagyon izgalmasan hangzik. Mostanában sokszor eszünk borjúhúst, de rántani szoktam, mert nálunk az a sláger. Ezt mindenképpen ki fogom próbálni. A férjem az igazi magyaros ételeket kedveli, de bízom benne, hogy ez is ízleni fog neki.

307
borjúkaraj 1.2 kg
citromlé 1 citromból nyert
csirke alaplé 350 ml
fehérbor 1.5 dl
kapribogyó 3 ek
vaj 3 ek
olívaolaj 1.5 ek
petrezselyem 3 ek
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint