Borjúbríz

Borjúbríz

Leírás

Az ínyencfalatnak számító borjúbríz tulajdonképpen az állat csecsemőmirigye. Textúrája és íze a velőjéhez hasonlít, de az állaga annál egy kicsit feszesebb.

Mikor vegyem

Bármikor

hogyan tároljam

Ahogyan más hústermékeket. Lehetőleg frissen készítsük el vagy dolgozzuk fel. Hűtve egy-két napig eláll, mélyhűtőben egy-két hétig megőrzi minőségét.

100g Borjúbríz

fehérjetartalom

17.21 g

zsírtartalom

250001.81 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

79.16 g

Hány kalória

gramm

borjúbríz?

Top ásványi anyagok

Foszfor

533 mg

Nátrium

67 mg

Magnézium

23 mg

Kalcium

3 mg

Top vitaminok

C vitamin

49.2 mg

B6 vitamin

0.035 g

Niacin - B3 vitamin

4.77 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

1.23 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

17.21 g

Zsír

telített zsírsav

0.806 g

egyszeresen telített zsírsav

0.775 g

többszörösen telített zsírsav

0.229 g

koleszterin

250 g

ásványi anyagok

Kalcium

3 mg

Vas

1.05 mg

Magnézium

23 mg

Foszfor

533 mg

Nátrium

67 mg

Cink

1.55 mg

Réz

0.079 mg

Mangán

0.018 mg

Szelén

16.1 µg

szénhidrát

víz

79.16 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.069 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.188 mg

Niacin - B3 vitamin

4.77 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

1.23 mg

Folát

22 µg

E vitamin

0.09 mg

B12 vitamin

3.33 µg

C vitamin

49.2 mg

B6 vitamin

0.035 g

2 találat

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek