r
Nosalty Logó

Bejgli Boszitól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Boszi
Bejgli Boszitól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A diós töltelékhez (2 rúdhoz)

A mákos töltelékhez (2 rúdhoz)

A gesztenyés töltelékhez (2 rúdhoz)

A kenéshez

Összesen 1399 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A diós töltelékhez (2 rúdhoz)

A mákos töltelékhez (2 rúdhoz)

A gesztenyés töltelékhez (2 rúdhoz)

A kenéshez

Összesen 13981 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A diós töltelékhez (2 rúdhoz)

A mákos töltelékhez (2 rúdhoz)

A gesztenyés töltelékhez (2 rúdhoz)

A kenéshez

Összesen 328 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.3 g

Zsír

  • Összesen
    71.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1791.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    535 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    522 mg
  • Nátrium
    501 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    168.8 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    257 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    181 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 1399 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    243.3 g

Zsír

  • Összesen
    713.4 g
  • Telített zsírsav
    152 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    219 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    300 g
  • Koleszterin
    1315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17913.9 g
  • Cink
    45 mg
  • Szelén
    446 mg
  • Kálcium
    5346 mg
  • Vas
    57 mg
  • Magnézium
    1742 mg
  • Foszfor
    5220 mg
  • Nátrium
    5011 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    36 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1687.7 g
  • Cukor
    601 mg
  • Élelmi rost
    119 mg

VÍZ

  • Összesen
    952.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2722 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    369 micro
  • K vitamin:
    262 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1239 micro
  • Kolin:
    1212 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2565 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    1807 micro
  • β-crypt
    87 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1402 micro
Összesen 13981 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    418.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 328 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A diós töltelékhez (2 rúdhoz)

A mákos töltelékhez (2 rúdhoz)

A gesztenyés töltelékhez (2 rúdhoz)

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt, nem kell keleszteni. Összegyúrjuk a lisztet, a margarint, a zsírt, a porcukrot, a sót és tojássárgákat.
  2. Belegyúrjuk a tejszínt és a vizet, amennyit felvesz a tészta gyúrás közben. Olyan legyen az állaga, hogy ha szétnyomjuk, akkor feltekerhető legyen. Érzésre keménynek kell lennie.
  3. A tésztát egyenlően 6 felé osztjuk, és fóliába csomagolva betesszük a hűtőbe, amíg a töltelék készül, de legalább 20 percre. (6 db, 50 dkg-os rúd lesz belőle.)
  4. Ha kész vannak a töltelékek és ki is hűltek, elkezdjük a betöltést (érdemes előző nap elkészíteni a tölteléket, mert gyorsabb az elkészítése).
  5. Lisztmentes felületen kb. 20-25 cm-es téglalap alakúra kell nyújtani a tésztát. Érdemes két tepsit használni, hogy ne legyenek olyan zsúfoltan, mint az enyémek (látható a képen). A betöltött tészta legyen olyan hosszú, mint a tepsi, amiben sütjük. Tepsinként 3 rúd legyen benne kis közökkel (ellentétben az enyémmel, mert én most szűrtem le a tanulságot).
  6. A tölteléket úgy tesszük a tésztára, hogy a szélein ne legyen, mert azt behajtjuk, majd feltekerjük. Továbbra sem szabad lisztezni, mert nem lesz fényes. Ha szükséges, a puhasága miatt, szabad még belegyúrni lisztet viszont.
  7. A rudakat hármasával betesszük a tepsibe, és lekenjük tojássárgájával, majd hűvös helyre tesszük, de nem hűtőbe. Este lefekvés előtt bekenjük tojásfehérjével, és a hűvös helyen éjszakáznak a tészták.
  8. Másnap bemelegítjük a sütőt 180 fokra. A tésztákat hurkapálcával megszurkáljuk, és a sütő erejétől függően 30-40 percig sütjük. Ha nagyon barnul a teteje, sütőpapírt tegyünk rá.
  9. Töltelékek: a tejet a cukorral jól fel kell forralni, majd belekeverni az összes hozzávalót (természetesen külön a diós és a mákos).
  10. Gesztenyés: a masszát fellazítjuk a rummal, de csak annyira, hogy ne legyen túl lágy, de száraz sem.
  11. Ha megsültek és kihűltek, fóliába csomagolva hűvös, száraz helyen tartjuk. Persze, ha jóval az ünnepek előtt elkészül, a fagyasztóba is mehet.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 146
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 28300
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 28.

Ajánló

Karácsonyra, de akár évközben is lehet enni. Nem is tudom miért csak karácsonyra sütöm?

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karácsony nem lehet bejgli nélkül! Hallottam és olvastam sokszor, hogy nem sikerül a bejgli, mert kidurran. Nagyon sokat keresgéltem a receptek között, amíg rátaláltam a nekem megfelelőre. Ez az ! Andi konyhája blogról származik ez a csodálatos recept, amit úgy jellemez, hogy "Bejgli cukrász apukám receptje alapján".  Valóban egyszerű és szinte elronthatatlan. Nekem most kicsit sötétre sikerült, mert elszúrtam. Éveken keresztül 4 rudat csináltam, és tettem ebbe a tepsibe, most meg valahogy beletuszkoltam mind a hatot. Persze nem volt elég a szokásos sütési idő, így vissza kellett tenni. Hiába takartam már le, azért barnult még. Ráadásul a fénykép is sötétített rajta. De az íze... Az ugyancsak jó lett, úgy mint eddig minden évben. Köszönet a receptért Andinak és az apukájának! :) Én robotgéppel gyúrtam és a tésztát mérleggel kimértem, biztos ami biztos! Az eredeti sütést úgy írja, hogy 180 fokon légkeveréssel 25-30 perc. Ezt így még nem mertem sütni, valahogy nem bíztam benne. Legközelebb tuti, hogy kipróbálom, hiszen a recept működik!

Hozzávalók

A tésztához

A diós töltelékhez (2 rúdhoz)

A mákos töltelékhez (2 rúdhoz)

A gesztenyés töltelékhez (2 rúdhoz)

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...