r
Nosalty Logó

Bejgli Ana's Kitchen konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ana's Kitchen
Bejgli Ana's Kitchen konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Diós töltelék

Mákos töltelék

Cukorszirup

Lekenés

Összesen 1705 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Diós töltelék

Mákos töltelék

Cukorszirup

Lekenés

Összesen 17054 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Diós töltelék

Mákos töltelék

Cukorszirup

Lekenés

Összesen 400 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.6 g

Zsír

  • Összesen
    101.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2400.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    894 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    810 mg
  • Nátrium
    324 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    177.9 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 1705 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    315.6 g

Zsír

  • Összesen
    1015.9 g
  • Telített zsírsav
    274 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    240 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    446 g
  • Koleszterin
    1596 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    24009.4 g
  • Cink
    71 mg
  • Szelén
    508 mg
  • Kálcium
    8944 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    2980 mg
  • Foszfor
    8100 mg
  • Nátrium
    3242 mg
  • Réz
    19 mg
  • Mangán
    62 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1778.6 g
  • Cukor
    813 mg
  • Élelmi rost
    171 mg

VÍZ

  • Összesen
    848.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2022 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    378 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1519 micro
  • Kolin:
    1174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1974 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    531 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1105 micro
Összesen 17054 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    565.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    20 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 400 kcal

Hozzávalók

Tészta

Diós töltelék

Mákos töltelék

Cukorszirup

Lekenés

Elkészítés

Tészta

  1. Egy tálba átszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót és a porcukrot. Az élesztőt belemorzsoljuk a tejbe és hozzáadjuk, a két tojássárgáját, majd ezután jól elkeverjük. Nem kell felfuttatni az élesztőt.
  2. A lisztet elmorzsoljuk a zsírral. Amikor ez kész van, akkor hozzáadjuk az élesztős keveréket is. Sima tésztát gyúrunk belőle, ezután négy cipóra osztjuk és fóliába csomagoljuk őket, majd berakjuk a hűtőbe egy órára pihenni. Amíg hűlnek a tészták, készítsük el a töltelékeket.
  3. Az idő leteltével vegyük elő a tésztánkat és nyújtsuk ki, kenjük meg a töltelékkel, hajtsuk be a két szélét és csavarjuk fel. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük rá. Járjunk el így a többi tésztával is.

Diós töltelék

  1. A diót keverjük össze a narancshéjjal.

Mákos töltelék

  1. A mákot keverjük össze a hozzávalókkal.

Cukorszirup

  1. Főzzünk cukorszirupot, és apránként adagoljuk hozzá a dióhoz és a mákhoz.
  2. Vigyázzunk mennyit adunk hozzá, mert nem szabad a töltelékünknek, hogy túl nedves legyen. Ezután hagyjuk őket kihűlni.

Lekenés

  1. Amikor készen vagyunk, akkor kenjük le tojássárgájával és hagyjuk száradni egy órát hűvös helyen. Mikor megszáradt, akkor kenjük le tojásfehérjével és hagyjuk száradni egy órát meleg helyen.
  2. A sütőt melegítsük elő 200 C fokra. Az idő leteltével szurkáljuk meg a bejgliket egy hurkapálcika segítségével, hogy a benne lévő gőz el tudjon távozni. Ezután mehetnek is be a sütőbe és 35 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 1157
  • Feltöltés dátuma: 2021. december 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bejgli Ana's Kitchen konyhájából
Ana's Kitchen 139 recept

4 rúd készül ebből a mennyiségből.

Hozzávalók

Tészta

Diós töltelék

Mákos töltelék

Cukorszirup

Lekenés

Címlapról ajánljuk

2+1 ijesztőnek tűnő, de valójában nagyon is hatékony tipp az...

Ki akarna a téli fagyokban hideg vízben csobbani? Az ilyen és ehhez hasonló helyzeteket, mint például a kinti futást, nagyon sokan kerüljük ilyenkor, pedig sokkal több haszna van, mint gondolnánk. Megfázni ugyanis nem az ilyen „őrültségektől" fogunk. Mutatunk néhány ijesztőnek tűnő, de nagyon is hatékony tippet az immunrendszer erősítésére!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...