r
Nosalty Logó

Beigli - Klaudiától

Klaudia
Beigli - Klaudiától
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A máköltelékhez

A diótöltelékhez

1107
Kalória
21.6g
Fehérje
127.6g
Szénhidrát
59.6g
Zsír
72.3g
Víz
60.9g
Koleszterin
11.4g
Élelmi rost
50.3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A máköltelékhez

A diótöltelékhez

Összesen 1107 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A máköltelékhez

A diótöltelékhez

Összesen 13259 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A máköltelékhez

A diótöltelékhez

Összesen 376 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    59.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1372.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    558 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    539 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    127.6 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    72.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 1107 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    259.4 g

Zsír

  • Összesen
    715.7 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    185 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    375 g
  • Koleszterin
    731 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16475.4 g
  • Cink
    57 mg
  • Szelén
    463 mg
  • Kálcium
    6696 mg
  • Vas
    66 mg
  • Magnézium
    2294 mg
  • Foszfor
    6466 mg
  • Nátrium
    370 mg
  • Réz
    15 mg
  • Mangán
    47 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1531.5 g
  • Cukor
    603 mg
  • Élelmi rost
    137 mg

Víz

  • Összesen
    867.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2468 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    157 micro
  • K vitamin:
    249 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1393 micro
  • Kolin:
    859 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2327 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1647 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    905 micro
Összesen 13259 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    465.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 376 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Elkészítjük a töltelékeket: cukorból, vízből szirupot főzünk és leforrázzuk vele a mákot, illetve a diót. Majd belekeverjük a többi hozzávalót, és kihűtjük.
  2. A tésztához a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk. A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt kevés cukorral. A lisztes margarinhoz öntjük, majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk. Fél órát letakarva pihentetjük.
  3. Pihi után 4 részre vágjuk, kinyújtjuk, megtöltjük. (2 mákos, 2 diós)
  4. Nagy tepsibe rakjuk mind a négyet egymás mellé, kellő távolságra egymástól. 1 egész tojással megkenjük, majd fél órát megint pihennek.
  5. Még egyszer megkenjük, megszurkáljuk az oldalát, és a tetejét is.
  6. Előmelegített sütőben megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ez egy régi recept, amit egy kolléganőmtől kaptam. Azóta átesett egy kis változtatáson.  

További receptek

Diós-mákos bejgliszelet

A repedésmentes bejgli igenis létezik, az eltérés csupán annyi, hogy nem felcsavarva, hanem tepsiben rétegezve kell megsütnünk a karácsony kötelező ékét. A plusz jutalom, hogy nem kell ...

Lakos Benedek

Pan de muerto

Mexikói hagyomány szerint Halottak napjára édes kenyérkét szoktak készíteni, aminek tetejét keresztalakban, csontszerű mintával díszítik meg. Az eredetét és jelentését illetően ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Egyszerű tökfőzelék

Van, aki tejjel, van, aki csontlével, megint mások kovászos uborka levével készítik - mi így szeretjük, egy kis fűszerpaprikával és sok sok kaporral.

Hagyományos töltött paprika

Turós Emil konyhai alapmű szakácskönyvéből származik a recept. Aki kedveli a hagyományos ízeket, ezzel a recepttel biztosan nem lő mellé.  Az elkészítését annyival egészíteném ki, ...