r
Nosalty Logó

Beigli - Klaudiától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Klaudia
Beigli - Klaudiától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A máköltelékhez

A diótöltelékhez

Összesen 1107 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A máköltelékhez

A diótöltelékhez

Összesen 13259 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A máköltelékhez

A diótöltelékhez

Összesen 376 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    59.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1372.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    558 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    539 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.6 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 1107 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    259.4 g

Zsír

  • Összesen
    715.7 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    185 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    375 g
  • Koleszterin
    731 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16475.4 g
  • Cink
    57 mg
  • Szelén
    463 mg
  • Kálcium
    6696 mg
  • Vas
    66 mg
  • Magnézium
    2294 mg
  • Foszfor
    6466 mg
  • Nátrium
    370 mg
  • Réz
    15 mg
  • Mangán
    47 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1531.5 g
  • Cukor
    603 mg
  • Élelmi rost
    137 mg

VÍZ

  • Összesen
    867.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2468 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    157 micro
  • K vitamin:
    249 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1393 micro
  • Kolin:
    859 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2327 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1647 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    905 micro
Összesen 13259 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    465.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 376 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A máköltelékhez

A diótöltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Elkészítjük a töltelékeket: cukorból, vízből szirupot főzünk és leforrázzuk vele a mákot, illetve a diót. Majd belekeverjük a többi hozzávalót, és kihűtjük.
  2. A tésztához a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk. A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt kevés cukorral. A lisztes margarinhoz öntjük, majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk. Fél órát letakarva pihentetjük.
  3. Pihi után 4 részre vágjuk, kinyújtjuk, megtöltjük. (2 mákos, 2 diós)
  4. Nagy tepsibe rakjuk mind a négyet egymás mellé, kellő távolságra egymástól. 1 egész tojással megkenjük, majd fél órát megint pihennek.
  5. Még egyszer megkenjük, megszurkáljuk az oldalát, és a tetejét is.
  6. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 109
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 36012
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Klaudia 16 recept

Ez egy régi recept, amit egy kolléganőmtől kaptam. Azóta átesett egy kis változtatáson.  

Hozzávalók

A tésztához

A máköltelékhez

A diótöltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek