r
Nosalty Logó

A nagyi meggyes mákos bejglije

NS
A nagyi meggyes mákos bejglije
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

1258
Kalória
34.1g
Fehérje
148.1g
Szénhidrát
61g
Zsír
147.4g
Víz
143.8g
Koleszterin
20.8g
Élelmi rost
27.7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1258 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5031 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 261 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.1 g

Zsír

  • Összesen
    61 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2620.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    1223 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    306 mg
  • Foszfor
    900 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    148.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    147.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    282 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    906 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    240 micro
Összesen 1258 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.3 g

Zsír

  • Összesen
    244.2 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    99 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10482.3 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    245 mg
  • Kálcium
    4891 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    1225 mg
  • Foszfor
    3601 mg
  • Nátrium
    415 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    592.5 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    83 mg

Víz

  • Összesen
    589.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1127 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    853 micro
  • Kolin:
    425 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3623 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    959 micro
Összesen 5031 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    544.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    254 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    30.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    188 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 261 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt kevés tejben, 1 kis kanál cukorral alaposan elkeverjük, meleg helyen duplájára kelesztjük.
  2. A lisztet, 1 tojást, a vajat, 1 kanál cukrot, az élesztőt annyi tejjel, hogy lágy tésztát kapjunk, alaposan elkeverjük.
  3. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
  4. Kinyújtjuk a tésztát, megszórjuk mákkal, 4 kanál cukorral, citromhéjjal, meggyel, alaposan meglocsoljuk olajjal, és feltekerjük.
  5. A tetejét megkenjük tojássárgájával, egy tepsit kiolajozunk, lisztezünk, beletesszük a tésztát, és meleg sütőben megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20

A nagymamám régi receptjét elővettem, finom és gyorsan kész van.

Nosalty stories

További receptek

Ünnepi bejgli

Az örök karácsonyi kérdés: házi legyen a bejgli vagy bolti? Aki kipróbálja ezt a receptet, hamar rájön majd, hogy a bejgli igenis otthon készítve a legfinomabb. Az elkészítésbe ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...