Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bejgli négyféle töltelékkel

Bejgli négyféle töltelékkel
Bejgli négyféle töltelékkel
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Minden karácsonykor én sütöm a bejglit, általában gesztenyés, illetve diós szokott lenni. Idén valami különlegesebbet szerettem volna, és már a "lemeózás" megtörtént sikeresen!

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A gesztenyés - diós töltelékhez

Az almás - fahéjas töltelékhez

A túrós - mazsolás töltelékhez

A meggyes - mákos töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a tésztát. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a pici sót.
  2. A tejet felfuttatjuk az élesztővel és a cukorral.
  3. A lisztes vajba beleöntjük a már előzőleg felvert két tojást, és hozzáadjuk a cukros - élesztős tejet. Jól eldolgozzuk, átgyúrjuk, majd hűvös helyen 2 órát pihentetjük.
  4. Közben elkészítjük a töltelékeket. A gesztenyemasszát összeturmixoljuk a rummal és a cukorral, majd hozzákeverjük a diót.
  5. Az almákat megmossuk és meghámozzuk, majd lereszeljük. Hozzáadjuk a fahéjat meg a cukrot, és jól elkeverjük. Majd ha levet eresztett, akkor kinyomkodjuk, mert úgy kerül a tésztába.
  6. A túrót összeturmixoljuk a kefirrel, cukorral és citromlével, majd hozzákeverjük a mazsolát.
  7. A meggyet leszűrjük, majd a cukorral összeturmixoljuk, és hozzákeverjük a mákot. A töltelékeket felhasználásig a hűtőbe tesszük.
  8. A tésztát kilisztezett deszkára tesszük, majd átgyúrjuk még egyszer, és négy felé osztjuk.
  9. Az első negyedet kinyújtjuk kb fél cm vastagságúra, majd belekenjük az gesztenyés tölteléket. Felcsavarjuk, és sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük.
  10. Majd jön a 2. azt pedig az almással töltjük, majd a 3. a túrós töltelék, és végül a mákos.
  11. A tetejüket felvert tojással kenjük, majd sütőben szép barnára sütjük. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 37 771
elküldve: 4
receptkönyvben: 178
elkészítve: 7/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiss Móni

Mióta szakács: 2011.09.01.
258 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kategória: kelt tészta
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
szezon: tél
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

beigli többféle töltelékkel, almás-fahéjas bejgli, meggyes-mákos beigli, mazsolás-túrós bejgli, gesztenyés-diós beigli

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsófi1953
zsófi1953 Tue, 2014-12-23 01:16

Ma este megcsináltam a bejgliket, de nagyon sok lett a töltelék, legalábbis a túrósba és a mákosba, bár a mákost lehet, hogy én rontottam el, mert elfelejtettem lemérni a meggyet.Remélem azért finom lesz?!

witch
witch / witch Fri, 2013-12-13 16:45

Koszi a toltelek otleteket!
En a gesztenyes-diost probaltam ki, nagyon finom lett. :o)
udv:witch

mona760718
Kiss Móni / mona760718 Thu, 2013-01-03 08:26

Nagyon orulok,hogy izlett. Iden is ilyet csinaltam,sot most mar tobb mindenkinek es mindenhol nagyon hamar elfogyott)))

875
finomliszt 50 dkg
vaj 25 dkg
tojás 2 db
cukor 5 dkg
élesztő 2 dkg
tej 2 dl
1 csipet
tojás 2 db
gesztenyemassza 25 dkg
rum 1 dl
cukor 10 dkg
dió 10 dkg
alma 6 nagy db
fahéj 5 ek
cukor 30 dkg
tehéntúró 25 dkg
mazsola 10 dkg
kefir 1 dl
cukor 10 dkg
citromlé 1.5 ek
mák 125 g
cukor 20 dkg
meggybefőtt 125 g