Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barnasörös borjúragu knédlivel

Barnasörös borjúragu knédlivel
Barnasörös borjúragu knédlivel
220 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pár hete láttam a TV -ben egy hasonló receptet, és néhány apróbb változtatással én is szerettem volna elkészíteni. A csicsóka (vagy más néven mexikói articsóka) azért került csak bele, mert a piacon kaptam nagyon friss, nagyon szép gumókat.
Nem bántam meg, mert különleges ízt adott az ételnek!

hozzávalók / 2 adag

A borjúraguhoz

A knédlihez

Szólj hozzá!

elkészítés

A borjúragu készítése:

  1. A zöldségeket meghámozuk, majd 1 cm -es kockákra vágjuk.
  2. A borjúhúst 2 cm -es kockákra, a vöröshagymát apróra vágjuk.
  3. Egy tűzálló edényben megdinszteljük a vöröshagymát.
  4. Amikor üveges a vöröshagyma, beletesszük a borjúhúst, és 2-3 percig nagylángon pirítjuk
  5. Ezután hozzáadjuk a zöldségeket, és kis lángon 2-3 percig együtt főzzük a hússal
  6. Miután egy picit megpuhultak a zöldségek, hozzáöntjük a barna sört, megborsózzuk, és egy egészen kevés sóval meghintjük.
  7. Ezután az edény tetejét tegyük rá, vagy alufóliával takarjuk le, és tegyük 180 C fokos sütőbe 3 órára.
  8. 2 óra elteltével vegyük le az edény tetejét (vagy az alufóliát), forgassuk meg a zöldséget, és még 1 órán keresztül hagyjuk a sütőben (javasolt 15 percenként megkeverni).
  9. Ha a barna sör leve már elfort, ízesítsük még sóval.

A knédli készítése:

  1. A pirítóst vágjuk minél kisebb darabokra. A langyos tejbe kevés cukorral és egy csipet sóval futtassuk fel az élesztőt.
  2. Miután az élesztő felfutott, öntsük hozzá a durumliszt és finomliszt keverékéhez. Kezdjük el dagasztani, közben adjuk hozzá az apró kockákra vágott pirítóst.
  3. Mikor alaposan összedolgoztuk a tésztát, hagyjuk kelni 1 órát.
  4. Miután megkelt a tészta, gyúrjunk belőle 3 -4 cm -es átmérőjű, 15 cm hosszú hengereket. Tegyük rá őket egy lapos tányérra, és hagyjuk kelni még 10-15 percet.
  5. Egy nagy és magas falú edénybe töltsünk 1 pohár vizet, majd állítsunk bele egy leveses tányért. Fedjük le, és lassú tűzőn kezdjük el felforralni a vizet.
  6. Amikor elkezd a víz buborékolni, tegyük a mélytányérra a lapostányért, amin a tésztahengerek vannak, majd gyorsan fedjük le, és hagyjuk 15-20 percig főni a gőzben. 15 perc után érdemes óvatosan megfordítani a knédlit 180 fokkal, hogy a tányéron felfekvő oldalát is érje gőz.
  7. Természetesen, ha valakinek van gőzőlője, akkor használja azt a gőzöléshez!! :)

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 14 481
elküldve: 5
receptkönyvben: 175
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

kga

Mióta szakács: 2008.06.05.
29 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szezon: ősz
konyhatechnológia: sörös receptek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

borjúlábszár ragú barna sörrel és zöldségekkel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csokisas
Katus / csokisas Tue, 2010-10-19 13:00

Kedves kga,

Ha nem teszem sütőbe, hanem simán lángfölött főzöm tetővel akkor nem lesz jó? Érzem, h buta kérdés, de elégkezdő vagyok még és a sütőben épp más lesz mikor ezt az ételt szeretném készíteni.

Válaszodat előre is köszönöm!

csokisas

kga
kga / kga Tue, 2010-10-19 13:40

Kedves Csokisas!

A tapasztalatom az, hogy más lesz az étel állaga, hogyha lángon/indukciós főzőlapon készül el. A lángon kavarni kell, hogy a zöldségek ne égjenek le, így azok kicsit összetörnek. A sütőben egy kis edény mozgatással mindez megoldható, így a zöldségek szépen egybe maradnak. :)

üdv,
kga

1494
borjúlábszár 0.5 kg
barna sör 0.5 l
sárgarépa 4 db
fehérrépa 2 db
zeller 0.5 db
csicsóka 25 dkg
vöröshagyma 2 közepes db
napraforgó olaj 4 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
friss élesztő 25 g
durumliszt 30 dkg
finomliszt 10 dkg
tej 1 dl
cukor 1 teáskanál
1 csipet
kenyér 1 szelet