Borjúlábszár

A borjúláb fölötti rész, mely zsírban szegény húsból áll. A borjúnak igen nemes része a lábszár. Kitűnő apróhús ételekhez főzve, illetve rántva is. A borjúlábszár többek között alapanyaga a kanállal is ehető híres olasz ételnek az ossobuco-nak. A borjúlábszár grillezésre és hirtelensütésre egyaránt alkalmas.
Bármikor.
Hűtőben vagy mélyhűtőben.
fehérjetartalom
19.15 g
zsírtartalom
75002.68 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
76.92 g
Foszfor
191 mg
Nátrium
84 mg
Magnézium
21 mg
Kalcium
20 mg
B6 vitamin
0.437 g
Niacin - B3 vitamin
7.458 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
1.291 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.268 mg
fehérje
19.15 g
Zsír
telített zsírsav
1.06 g
egyszeresen telített zsírsav
1.257 g
többszörösen telített zsírsav
0.363 g
koleszterin
75 g
ásványi anyagok
Kalcium
20 mg
Vas
0.76 mg
Magnézium
21 mg
Foszfor
191 mg
Nátrium
84 mg
Cink
3.99 mg
Réz
0.074 mg
Mangán
0.009 mg
Szelén
7.9 µg
szénhidrát
víz
76.92 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.079 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.268 mg
Niacin - B3 vitamin
7.458 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
1.291 mg
Folát
15 µg
B12 vitamin
1.36 µg
B6 vitamin
0.437 g
Újabb ijesztő hír érkezett az élelmiszer-biztonság világából: a Rizikometer oldala ezúttal egy a taurinról szóló kutatás aggasztó felfedezését osztotta meg olvasóival.
NosaltyMai menünk kívánatos, kicsit hamiskás, hisz főzőtökből készül a húslevesünk, de eperlevélből gazdagon tettünk bele. A csirkenuggets gyors és kiadós, a gofri alapreceptet pedig mindenkinek meg kell ismernie, hogy kedvére alakíthassa.
NosaltyA Nutellát szinte kivétel nélkül mindenki ismeri és szereti. Eddig pedig sosem volt példa arra, hogy a Ferrero új ízzel érkezzen, azonban nagyon úgy néz ki, hogy ez eddig tartott!
NosaltyEzekkel az élelmiszerekkel csínján kell bánni, mert könnyedén okozhatnak károkat az egyik legfontosabb szervünkben, a májunkban.
A gyógyteák rendszeres fogyasztása egyre nagyobb népszerűségnek örvend, hiszen rengeteg egészségügyi előnnyel jár, és sok esetben még gyógyszeres kezelésre sincs szükség. Most egy olyan teát mutatunk nektek, melyet itthon is beszerezhettek, és nagyon jó tesz a vércukorszintnek.
A Jammertal Borbirtok Cassiopeia Merlot-ját választották a világ legjobbjának a Concours Mondail de Bruxelles szakértői.
Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...
Pár éve akartam először bodzaszörpöt készíteni (hígíthatósat, tartósat), de a neten a receptek tömkelegéből valahogy nem találtam rá az igazira. Végül több receptet átböngészve ...
A Veganuár alkalmából egy vegán, könnyed receptet szerettem volna készíteni. Így esett a választás a citromos tésztára, amelynek frissítősen savanykás íze teljes erővel indítja be a ...