r
Nosalty Logó

Báránysült újburgonyával és répasalátával

NS
Báránysült újburgonyával és répasalátával
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Pác és sütés

Petrezselymes újburgonya

Bazsalikomos répasaláta

2380
Kalória
62.8g
Fehérje
70.6g
Szénhidrát
207.3g
Zsír
500.7g
Víz
270.8g
Koleszterin
7.7g
Élelmi rost
29.4g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Pác és sütés

Petrezselymes újburgonya

Bazsalikomos répasaláta

Összesen 2380 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Pác és sütés

Petrezselymes újburgonya

Bazsalikomos répasaláta

Összesen 4761 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Pác és sütés

Petrezselymes újburgonya

Bazsalikomos répasaláta

Összesen 227 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    62.8 g

Zsír

  • Összesen
    207.3 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1583.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    734 mg
  • Nátrium
    382 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    70.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    500.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    749 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    437 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    2630 micro
  • β-karotin
    7453 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1464 micro
Összesen 2380 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    125.5 g

Zsír

  • Összesen
    414.7 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    221 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    542 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3166.3 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    462 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    294 mg
  • Foszfor
    1469 mg
  • Nátrium
    764 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    141.2 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    1001.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1498 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    158 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    874 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    278 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    5261 micro
  • β-karotin
    14906 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    2928 micro
Összesen 4761 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    249 micro
  • β-karotin
    706 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 227 kcal

Elkészítés

Pác és sütés

  1. A fűszereket és az olívaolajat (a só kivételével) összekeverjük egy tálban, és belefektetjük a darabokra vágott, megtisztított báránygerincet. Minimum 2 órára, lefedve a hűtőbe tesszük.
  2. Mikor letelt a pácolási idő, forró serpenyőben körbesütjük (kb. 1-2 perc), hogy az ízek és nedvek benne maradjanak a húsban.
  3. Utána 200 fokos sütőbe tesszük, fél órán át alufóliával letakarva sütjük. Majd levesszük a fóliát, és időnként forgatva, míg szépen meg nem pirul (kb. fél óra) sütjük.

Petrezselymes újburgonya

  1. A burgonyákat héjában megfőzzük, villával ellenőrizzük, hogy jó-e.
  2. Meghámozzuk, egy wokba helyezzük, ráöntünk egy kevés olívaolajat, pirítjuk, forgatjuk. 3-4 perc után aprított petrezselymet és sót szórunk rá, összeforgatjuk, és kész is.

Bazsalikomos répasaláta

  1. A sárgarépát lereszeljük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  2. A mézet, joghurtot, zúzott fokhagymát, majonézt összekeverjük a répával, ezután aprított bazsalikomot adunk a salátához.
  3. Kicsit várunk, míg összeérnek az ízek.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A báránysült és az újburgonya régi történet. Mivel ez a párom egyik kedvence, ezért gondoltam meglepem, és csinálok neki egy jó ebédet. :) Gondoltam fel kéne dobni valamivel, ezért kísérletbe fogtam, és elkészítettem a répasalátát. Abszolút siker, fantasztikus ízharmónia lett belőle. :D

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek