r
Nosalty Logó

Báránysült újburgonyával és répasalátával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Báránysült újburgonyával és répasalátával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Pác és sütés

Petrezselymes újburgonya

Bazsalikomos répasaláta

Összesen 2380 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Pác és sütés

Petrezselymes újburgonya

Bazsalikomos répasaláta

Összesen 4761 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Pác és sütés

Petrezselymes újburgonya

Bazsalikomos répasaláta

Összesen 227 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    62.8 g

Zsír

  • Összesen
    207.3 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1583.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    734 mg
  • Nátrium
    382 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    500.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    749 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    437 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    2630 micro
  • β-karotin
    7453 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1464 micro
Összesen 2380 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    125.5 g

Zsír

  • Összesen
    414.7 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    221 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    542 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3166.3 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    462 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    294 mg
  • Foszfor
    1469 mg
  • Nátrium
    764 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.2 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1001.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1498 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    158 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    874 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    278 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    5261 micro
  • β-karotin
    14906 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    2928 micro
Összesen 4761 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    249 micro
  • β-karotin
    706 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 227 Kcal

Hozzávalók

Pác és sütés

Petrezselymes újburgonya

Bazsalikomos répasaláta

Elkészítés

Pác és sütés

  1. A fűszereket és az olívaolajat (a só kivételével) összekeverjük egy tálban, és belefektetjük a darabokra vágott, megtisztított báránygerincet. Minimum 2 órára, lefedve a hűtőbe tesszük.
  2. Mikor letelt a pácolási idő, forró serpenyőben körbesütjük (kb. 1-2 perc), hogy az ízek és nedvek benne maradjanak a húsban.
  3. Utána 200 fokos sütőbe tesszük, fél órán át alufóliával letakarva sütjük. Majd levesszük a fóliát, és időnként forgatva, míg szépen meg nem pirul (kb. fél óra) sütjük.

Petrezselymes újburgonya

  1. A burgonyákat héjában megfőzzük, villával ellenőrizzük, hogy jó-e.
  2. Meghámozzuk, egy wokba helyezzük, ráöntünk egy kevés olívaolajat, pirítjuk, forgatjuk. 3-4 perc után aprított petrezselymet és sót szórunk rá, összeforgatjuk, és kész is.

Bazsalikomos répasaláta

  1. A sárgarépát lereszeljük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  2. A mézet, joghurtot, zúzott fokhagymát, majonézt összekeverjük a répával, ezután aprított bazsalikomot adunk a salátához.
  3. Kicsit várunk, míg összeérnek az ízek.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8957
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A báránysült és az újburgonya régi történet. Mivel ez a párom egyik kedvence, ezért gondoltam meglepem, és csinálok neki egy jó ebédet. :) Gondoltam fel kéne dobni valamivel, ezért kísérletbe fogtam, és elkészítettem a répasalátát. Abszolút siker, fantasztikus ízharmónia lett belőle. :D

Hozzávalók

Pác és sütés

Petrezselymes újburgonya

Bazsalikomos répasaláta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legízesebb húsvéti töltelékek

A húsvéti töltelék elmaradhatatlan része az ünnepi felhozatalnak: a sonka mellett például kiválóan mutat majd a kedvenc ízeinkkel (és persze tojással) telepakolt felfújt.

Húsvéti krémes sütemények

Húsvéti krémes süteményeket szeretnétek az ünnepi asztalra? Itt vagyunk mi, hogy 11 szemkápráztató sütivel gyarapítsuk a recepttáraitokat.