Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Báránycsülök kemencés sztrapacskával

Báránycsülök kemencés sztrapacskával
Báránycsülök kemencés sztrapacskával
180 perc / előkészület: 60 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A magam részéről nagyon kedvelem a bárány-, és birkaételeket. Ezzel nincs azonban mindenki így a családban, különösen, ha birkáról van szó.  Ezért ez az étel egyfajta kompromisszum nálunk, a bárány pompás íze a rozmaringgal és fokhagymával eszébe sem juttatja az embernek, milyen is a faggyús birkaíz....:o)

hozzávalók / 6 adag

A csülökhöz

A sztrapacskához

A grillzöldségekhez

ajánlat

Véleményem szerint ragyogó fogás ünnepi alkalmakra (is).

Szólj hozzá!

elkészítés

Báránycsülök elkészítése:


  1. A báránycsülköket fűszerezzük meg a következőképpen: először sózzuk, majd frissen őrölt feketeborssal szórjuk meg, végül mozsárban törjük finomra a szárított rozmaringot, és szórjuk azt is a csülkökre.
  2. Egy tepsibe tegyünk 2 ek zsírt, 1 dl olívaolajat, fektessük bele a csülköket, majd öntsünk 1 dl fehérbort hozzá.
  3. A tisztított hagymákat vágjuk négy részre, a fokhagymagerezdeket késlappal törjük össze, és osszuk el a tepsiben a csülkök között. Végül tegyünk bele 2-3 friss rozmaringágat is.
  4. Fedjük le (alufólia vagy a tepsi saját üvegteteje segítségével), és 60 percig pároljuk. Ezután vegyük le a fedőt, és változatlan hőfokon süssük-pirítsuk a csülköket. Időnként locsoljuk meg saját szaftjával. A maradék 1 dl fehérbort öntsük a tepsibe, pótolandó a párolgó pecsenyelevet. Süssük készre kb. 40-50 perc alatt. Az utolsó 10 percre a hőfokot állítsuk 180 fokra. Közben készítsük el a sztrapacskát.

Sztrapacska elkészítése:


  1. A reszelt burgonyát keverjük össze a liszttel, majd galuskaszaggató vagy kés segítségével galuska méretben adagoljuk forrásban lévő sós vízbe. Végezzünk próbafőzést. Ha a kifőtt tészta túl lágy lenne, adjunk hozzá még egy kevés lisztet. Főzzük ki a tésztákat, és tegyük egy tálba őket.
  2. A juhtúrót egy edényben keverjük össze a tejföllel, adjunk hozzá frissen őrölt feketeborsot. Sózni nem szükséges, a juhtúró meglehetősen sós.
  3. A mangalica szalonnát vágjuk apró kockákra, tegyük őket egy üres serpenyőbe. Olvasszuk ki a zsírját, majd öntsük hozzá a kifőtt tésztákat, és jól forgassuk át. Végül öntsük rá a tejfölös juhtúrót, keverjük el, és 1-2 percig még hagyjuk a lángon. Tegyük félre.

Grillzöldségek elkészítése:


  1. A zöldségeket vágjuk szeletekre vagy kockákra ízlést szerint. A spenótleveleket mossuk meg, és vágjuk fel 2-3 részre.
  2. A pancettát vágjuk kockákra, ha szeletelve vettük, akkor csíkokra. Kevés olívaolajon gyorsan pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a zöldségeket: először a cukkinit és a paprikát, majd a radicchio-t, végül a spenótot. Sózzuk, borsozzuk. Nagy lángot használjunk a serpenyő alatt (legjobb kékacél serpenyőt használni), hogy zöldségeink ropogósak maradjanak.
  3. A bárány, amikor elkészült, vegyük ki a sütőből, és tegyük a helyére a sztrapacskát serpenyőstől, melyet közben megszórunk reszelt parmezán sajttal. Állítsuk grill fokozatra vagy a legnagyobb hőfokra a sütőt, míg a sajt megpirul a galuskák tetején.
  4. Tálaljuk a báránycsülköket a zöldséggel és a sztrapacskával, saját pecsenyelevével öntsük le.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 735
elküldve: 3
receptkönyvben: 59
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kornél

Mióta szakács: 2010.01.11.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: nehéz
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

rozmaringos báránysült parmezános sztrapacskával és ropogós zöldségekkel, spenóttal-radicchio-val tálalt báránycsülök juhtúrós sztrapacskával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1997
bárányhús 2 kg
vöröshagyma 2 db
fokhagyma 1 fej
rozmaring 1.5 ek
rozmaring 2 szál
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
mangalica zsír 2 ek
olívaolaj 1 dl
fehérbor 2 dl
burgonya 50 dkg
finomliszt 40 dkg
juhtúró 30 dkg
tejföl 3 dl
mangalica szalonna 13 dkg
parmezán sajt 5 dkg
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
cukkini 2 kis db
piros kaliforniai paprika 2 db
radicchio 1 db
spenót 30 dkg
pancetta 12 dkg
olívaolaj 2 ek