r
Nosalty Logó

Báránycsülök kemencés sztrapacskával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Kornél
Báránycsülök kemencés sztrapacskával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A csülökhöz

A sztrapacskához

A grillzöldségekhez

Összesen 1996 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A csülökhöz

A sztrapacskához

A grillzöldségekhez

Összesen 11983 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A csülökhöz

A sztrapacskához

A grillzöldségekhez

Összesen 207 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.3 g

Zsír

  • Összesen
    143.7 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    314 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2047.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    857 mg
  • Nátrium
    598 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    544.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    356 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    339 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    242 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    3120 micro
  • β-crypt
    309 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10343 micro
Összesen 1996 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    511.5 g

Zsír

  • Összesen
    862.2 g
  • Telített zsírsav
    308 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    325 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    1882 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12287.3 g
  • Cink
    80 mg
  • Szelén
    572 mg
  • Kálcium
    1801 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    1039 mg
  • Foszfor
    5140 mg
  • Nátrium
    3588 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    484.7 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    3269.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2138 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    50 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    720 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2031 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    145 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1453 micro
  • Kolin:
    321 mg
  • Retinol - A vitamin:
    467 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    18723 micro
  • β-crypt
    1851 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62059 micro
Összesen 11983 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    325 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1076 micro
Összesen 207 Kcal

Hozzávalók

A csülökhöz

A sztrapacskához

A grillzöldségekhez

Elkészítés

A csülökhöz

  1. Báránycsülök elkészítése:
  2. A báránycsülköket fűszerezzük meg a következőképpen: először sózzuk, majd frissen őrölt feketeborssal szórjuk meg, végül mozsárban törjük finomra a szárított rozmaringot, és szórjuk azt is a csülkökre.
  3. Egy tepsibe tegyünk 2 ek zsírt, 1 dl olívaolajat, fektessük bele a csülköket, majd öntsünk 1 dl fehérbort hozzá.
  4. A tisztított hagymákat vágjuk négy részre, a fokhagymagerezdeket késlappal törjük össze, és osszuk el a tepsiben a csülkök között. Végül tegyünk bele 2-3 friss rozmaringágat is.
  5. Fedjük le (alufólia vagy a tepsi saját üvegteteje segítségével), és 60 percig pároljuk. Ezután vegyük le a fedőt, és változatlan hőfokon süssük-pirítsuk a csülköket. Időnként locsoljuk meg saját szaftjával. A maradék 1 dl fehérbort öntsük a tepsibe, pótolandó a párolgó pecsenyelevet. Süssük készre kb. 40-50 perc alatt. Az utolsó 10 percre a hőfokot állítsuk 180 fokra. Közben készítsük el a sztrapacskát.
  6. Sztrapacska elkészítése:
  7. A reszelt burgonyát keverjük össze a liszttel, majd galuskaszaggató vagy kés segítségével galuska méretben adagoljuk forrásban lévő sós vízbe. Végezzünk próbafőzést. Ha a kifőtt tészta túl lágy lenne, adjunk hozzá még egy kevés lisztet. Főzzük ki a tésztákat, és tegyük egy tálba őket.
  8. A juhtúrót egy edényben keverjük össze a tejföllel, adjunk hozzá frissen őrölt feketeborsot. Sózni nem szükséges, a juhtúró meglehetősen sós.
  9. A mangalica szalonnát vágjuk apró kockákra, tegyük őket egy üres serpenyőbe. Olvasszuk ki a zsírját, majd öntsük hozzá a kifőtt tésztákat, és jól forgassuk át. Végül öntsük rá a tejfölös juhtúrót, keverjük el, és 1-2 percig még hagyjuk a lángon. Tegyük félre.
  10. Grillzöldségek elkészítése:
  11. A zöldségeket vágjuk szeletekre vagy kockákra ízlést szerint. A spenótleveleket mossuk meg, és vágjuk fel 2-3 részre.
  12. A pancettát vágjuk kockákra, ha szeletelve vettük, akkor csíkokra. Kevés olívaolajon gyorsan pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a zöldségeket: először a cukkinit és a paprikát, majd a radicchio-t, végül a spenótot. Sózzuk, borsozzuk. Nagy lángot használjunk a serpenyő alatt (legjobb kékacél serpenyőt használni), hogy zöldségeink ropogósak maradjanak.
  13. A bárány, amikor elkészült, vegyük ki a sütőből, és tegyük a helyére a sztrapacskát serpenyőstől, melyet közben megszórunk reszelt parmezán sajttal. Állítsuk grill fokozatra vagy a legnagyobb hőfokra a sütőt, míg a sajt megpirul a galuskák tetején.
  14. Tálaljuk a báránycsülköket a zöldséggel és a sztrapacskával, saját pecsenyelevével öntsük le.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 10225
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 15.

Ajánló

Véleményem szerint ragyogó fogás ünnepi alkalmakra (is).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Báránycsülök kemencés sztrapacskával
Kornél 167 recept

A magam részéről nagyon kedvelem a bárány-, és birkaételeket. Ezzel nincs azonban mindenki így a családban, különösen, ha birkáról van szó.  Ezért ez az étel egyfajta kompromisszum nálunk, a bárány pompás íze a rozmaringgal és fokhagymával eszébe sem juttatja az embernek, milyen is a faggyús birkaíz....:o)

Hozzávalók

A csülökhöz

A sztrapacskához

A grillzöldségekhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek