r
Nosalty Logó

Sült báránykaraj rozmaringgal és fokhagymával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Sült báránykaraj rozmaringgal és fokhagymával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 1601 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 6401 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 244 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.8 g

Zsír

  • Összesen
    143.5 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    328 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1248.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    650 mg
  • Nátrium
    263 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    253.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1601 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    275.1 g

Zsír

  • Összesen
    574.1 g
  • Telített zsírsav
    244 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    242 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    1314 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4995.5 g
  • Cink
    52 mg
  • Szelén
    315 mg
  • Kálcium
    525 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    415 mg
  • Foszfor
    2602 mg
  • Nátrium
    1053 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1012.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    38 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    108 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    358 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 6401 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 244 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Sütőt melegítsük elő 220 fokra.
  2. A sütési időt számítsuk ki az alábbiak szerint:
  3. angolos: 15 perc/ 45 dkg + 15 perc
  4. közepes: 20 perc/ 45 dkg + 20 perc
  5. jól átsült: 25 perc/ 45 dkg + 25 perc
  6. Éles késsel 12 helyen vágjuk be a hús bőrös felét. Tépjük le a rozmaring csúcsát, a fokhagymákat pedig vágjuk hosszában félbe. Ezeket dugdossuk be a bemetszésekbe.
  7. Kenjük meg a húst olívaolajjal és sózzuk meg ízlés szerint.
  8. 15 perc alatt süssük világosbarnára. Vegyük vissza a hőmérsékletet és folytassuk a sütést.
  9. Időnként locsoljuk meg a húst a levével.
  10. Ha kész, vegyük ki a sütőből, tegyük deszkára és fóliával letakarva pihentessük 15-20 percig.
  • Sütés ideje: 100 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 32
  • Össznézettség: 50296
  • Feltöltés dátuma: 2008. december 06.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A Szakácsok Könyvében találtam rá  Marcus Wareing receptjére. Ő eredetileg combból készítette, én pedig báránykarajt kaptam csak a piacon. Nagyon egyszerűen elkészíthető ünnepi étel.  

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek