Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Babos paradicsomleves

Babos paradicsomleves
Babos paradicsomleves
45 perc / előkészület: 25 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazán nem vagyok leveses típus, de télen egy-egy melengető, tartalmas leves jólesik. Ebben minden benne van, amitől jó lehet egy leves :) Egy szelet kennyérrel tökéletes vacsoraétel vagy baráti vendégváró.

Lajos Mari recept.

hozzávalók / 5 adag

A leveshez

A húsgombócokhoz

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát apróra kockázzuk, 1 ek olajon megpároljuk.
  2. A darált húshoz adjuk a megpirított hagymát, belenyomunk egy gerezd fokhagymát. Hozzáadjuk a tojást, fűszerezzük (olaj, só, pirospaprika, őrölt kömény), összegyúrjuk és apró gombócokat formálunk belőle.
  3. A vöröshagymás serpenyőbe tesszük a maradék olajat és 3-5 perc alatt megpirítjuk benne a húsgolyókat. Kiszedjük, félretesszük.
  4. A felkarikázott póréhagymát, répát és fehérrépát átpirítjuk a megmaradt olajon.
  5. A krumplit megpucoljuk és 1 liter vízbe tesszük.
  6. Hozzáadjuk a megpirított zöldségeket. Hozzáadjuk a paradicsomot vagy a paradicsomlevet, ketchupot, ízesítjük.
  7. Majdnem készre főzzük a krumplit, beletesszük a húsgombócokat és így készre főzzük.
  8. A babot leöblítjük, a levesbe tesszük, átforraljuk, tálaljuk.
  9. Tálaláshoz tejfölt is kínálhatunk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 721
elküldve: 5
receptkönyvben: 38
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

nyihaj

Mióta szakács: 2011.07.20.
120 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: leves
adag: 5 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

paradicsomleves vörösbabbal, húsgombócos paradicsomleves babbal, húsgombócos paradicsomleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-12-23 22:27

Micsoda finomságos a képen, mindent szeretünk , ami csak benne van, elkészítem......majd ünnepek után, ha már újra bírja a gyomrunk a babot.:-O

Áldott, békés, boldog karácsonyi ünnepeket kívánok!
Éva-Anyóca

617
burgonya 40 dkg
sárgarépa 1 db
fehérrépa 1 db
póréhagyma 1 db
napraforgó olaj 1 ek
vörösbab 400 g
víz 1 l
konzerv paradicsom 400 g
ketchup 3 ek
petrezselyem 1 csokor
chili 0 ízlés szerint
darált sertéshús 30 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 3 gerezd
napraforgó olaj 3 ek
tojás 1 db
fűszerpaprika 1 kk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
tejföl 150 g