Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mediterrán leves sült zöldségekből

Mediterrán leves sült zöldségekből
Mediterrán leves sült zöldségekből
135 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom forrón, reszelt sajttal és pirított kenyérkockával, de meleg nyári napokon hidegen is egyaránt megállja a helyét. :)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánokat félbevágjuk, és a többi zöldséggel egy tepsibe pakoljuk.
  2. Meglocsoljuk 2 ek olívaolajjal, és a sütő középső rácsán fél órát sütjük őket. Kivesszük a paradicsomokat, megfordítjuk a paprikákat és a hagymákat, és még kb. fél órán át sütjük.
  3. Mély tálba tesszük a zöldségeket, és nedves konyharuhával lefedjük, míg kihűlnek, vagy legalábbis meg tudjuk fogni őket. :) A paradicsomokat és paprikákat meghámozzuk, közepüket és magjukat kiszedjük. A többi zöldséget is meghámozzuk. A kicsorduló levüket is fogjuk fel, ne vesszen kárba semmi!
  4. A maradék olajat felhevítjük, és rászórjuk a nagyobb darabokra vágott zöldségeket levükkel együtt. Megszórjuk oregánoval, sóval és borssal, és lassú tűzön, gyakran kevergetve kb. 30 percen át pároljuk.
  5. Hozzáöntjük az alaplevet ,és még 30 percen át gyöngyözve forraljuk.
  6. Kicsit hűlni hagyjuk, majd botmixerrel pürésítjük. Ha kell, újra felforrósítjuk. Bazsalikommal vagy petrezselyemmel megszórva tálaljuk. Kínáljunk hozzá pirított kenyérkockát és reszelt sajtot, vagy jól illik hozzá Hugh hamis pesto-s kenyere is.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 593
elküldve: 1
receptkönyvben: 103
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Samiya

Mióta szakács: 2011.09.07.
66 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
konyha: görög
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

görög leves, padlizsános paradicsomos leves, sült zöldségekből készített leves

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lyly
Lyly / Lyly Wed, 2015-01-21 13:45

Szerintem teljesen felesleges a sütögetés. Most készítettem el csak simán tűzön megpárolva a zöldségeket és utána vízzel felöntve. Így is isteni lett! Nem vitatom, hogy minden bizonnyal pikánsabb az ízvilága az eredetinek. Viszont idő hiányában simán lehet csalni! Köszi a receptért! :)

Samiya
Samiya / Samiya Sun, 2012-06-24 10:54

Szia! Bonyolultnak igazából nem bonyolult, inkább kissé időigényes. :) Viszont nagyon finom! :) Jó étvágyat kívánok hozzá!

137
padlizsán 2 db
paradicsom 4 db
piros kaliforniai paprika 2 db
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
olívaolaj 4 ek
zöldség alaplé 1.3 l
oregánó 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint