r
Nosalty Logó

Bableves fűszeres húsgolyókkal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Bableves fűszeres húsgolyókkal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A húsgolyókhoz

Összesen 732 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A húsgolyókhoz

Összesen 4383 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A húsgolyókhoz

Összesen 80 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.2 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1812 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    324 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    532 mg
  • Nátrium
    686 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    586.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    406 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    158 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    382 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    1271 micro
  • β-karotin
    3491 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    556 micro
Összesen 732 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    216.9 g

Zsír

  • Összesen
    186.2 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    495 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10871.8 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    1947 mg
  • Vas
    69 mg
  • Magnézium
    1302 mg
  • Foszfor
    3194 mg
  • Nátrium
    4116 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    460.4 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    104 mg

VÍZ

  • Összesen
    3516.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2434 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    199 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    946 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2292 micro
  • Kolin:
    745 mg
  • Retinol - A vitamin:
    368 micro
  • α-karotin
    7629 micro
  • β-karotin
    20947 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    5148 micro
  • Lut-zea
    3338 micro
Összesen 4383 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    136 micro
  • β-karotin
    374 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    92 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 80 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A húsgolyókhoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A babot előző este beáztatjuk.
  2. Másnap a beáztatott babot leszűrjük, egy nagyobb lábasba tesszük, felöntjük az alaplével és a vízzel, hozzáadjuk a babérlevelet, a paradicsomot, a vöröshagymát, a megpucolt zellert, a babérlevelet, és közepes lángon, lefedve jó egy órát főzzük.
  3. Közben megpucoljuk a répákat és a krumplit, a répákat karikázzuk, a krumplit kockára vágjuk.
  4. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, közepes lángon szép ropogósra sütjük, kivesszük, a zsírt a serpenyőben hagyjuk.
  5. Ha a bab már majdnem megpuhult, beletesszük a répákat és a krumplit, 15 percig főzzük, majd hozzáadjuk a húsgombócokat is. Sózzuk, borsozzuk.
  6. Ha minden megpuhult, a szalonna zsírjára tesszük a lisztet, és 1-2 percig pirítjuk, míg elveszíti a nyers színét. Hozzáadjuk a füstölt paprikát, fél percig kevergetjük, majd hideg vízzel csomómentesre keverjük, és a leveshez öntjük.
  7. A tejfölt felöntjük 1-2 merőkanál levessel, majd visszacsurgatjuk, és megvárjuk, míg átmelegszik az egész. A petrezselymet finomra vágjuk, hozzáadjuk, még egyet forralunk rajta, és elzárjuk alatta a gázt.

A húsgolyókhoz

  1. A húst összekeverjük a fűszerekkel, sózzuk, borsozzuk, és kisebb diónyi gombócokat formázunk belőlük vizes kézzel.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 213
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 10284
  • Feltöltés dátuma: 2018. november 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A klasszikus bableves kicsit átalakítva - fűszeres húsgolyókkal, azoknak, akik nem rajonganak a csülökért.

Hozzávalók

A leveshez

A húsgolyókhoz

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek