r
Nosalty Logó

Kelbimbós-paradicsomos bableves hússal

Csutak Enikő
Kelbimbós-paradicsomos bableves hússal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

384
Kalória
30.1g
Fehérje
58.1g
Szénhidrát
5.2g
Zsír
171g
Víz
32g
Koleszterin
15.7g
Élelmi rost
7.5g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 384 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2312 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 134 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    30.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    921.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    405 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    58.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    171 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    147 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    330 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    833 micro
  • β-karotin
    2417 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3596 micro
  • Lut-zea
    1254 micro
Összesen 384 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    180.8 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5530.7 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    1342 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    1040 mg
  • Foszfor
    2428 mg
  • Nátrium
    481 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    348.8 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    94 mg

Víz

  • Összesen
    1026.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1423 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    444 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    881 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1981 micro
  • Kolin:
    572 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    5000 micro
  • β-karotin
    14500 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    21574 micro
  • Lut-zea
    7525 micro
Összesen 2312 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    59.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    291 micro
  • β-karotin
    843 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1254 micro
  • Lut-zea
    437 micro
Összesen 134 kcal

Elkészítés

  1. A babot előző éjszaka beáztatjuk.
  2. Öntsük le az áztatólevet, a babot és a felkockázott füstölt húst tegyük fel főni 3liter vízben.
  3. Közben megpucoljuk a zöldségeket. A nagyobb kelbimbókat félbevágjuk, a kisebbeket egészben hagyjuk;a fehér- és sárgarépát felszeleteljük.
  4. Egy óra múlvahozzáadjuk a zöldségeket, a zsályát, az apró kockákra vágott fokhagymát, a beirdalt hagymát és a sűrített paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk. Ha túl sűrűnek tűnik a leves, hígíthatjuk, de mindig forró vízzel!
  5. Főzzük tovább a levest, amíg megpuhula bab.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 120 p

A minap a Nők Lapja Konyha magazint lapozgattam, és tekintettel arra, hogy a csípősebb időben már jólesik egy tartalmasabb, laktató alapanyagokat tartalmazó fogás, a zsályás bableves győzött meg. Kisebb-nagyobb átalakításokkal megszületett a mennyei bablevesem. Ha létezik olyan foglalkozás, hogy lélekfodrász, akkor ez a leves minden bizonnyal szépíti az ember lelkének frizuráját egy csípős, őszi napon.

További receptek

Vaníliás almakrémleves

Attól még, hogy elmúlt a nyár, nem kell lemondanunk a gyümölcslevesekről. A téli időszakban is készíthetünk friss gyümölcsből, például almából, krémlevest, ami még zamatosabb ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...