Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyors zöldséges bableves

Gyors zöldséges bableves
Gyors zöldséges bableves
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami babos ételre vágytam napok óta, de nem volt kedvem és időm sokat vacakolni. Volt itthon babkonzerv, azt felhasználva gyorsan meglett a leves.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, és megpirítjuk.
  2. 2 gerezd fokhagymát apróra vágunk, és rádobjuk a felkockázott krumplival és a félkarikákra vágott répákkal a pirított hagymára; sózzuk, borsozzuk. Kicsi vizet öntünk rá, és fedő alatt pároljuk pár percig, majd felöntjük vízzel, sózzuk, ételízesítővel ízesítjük.
  3. Mikor megpuhultak a zöldségek, hozzáöntjük a lecsöpögtetett, leöblített babot, és pár percig együtt főzzük.
  4. Közben kevés olajból és 1 csapott ek lisztből rántást készítünk, beleteszünk 2 gerezd zúzott fokhagymát, lehúzzuk a tűzről, és belekeverünk 1 mk pirospaprikát.
  5. Berántjuk a levest, felforraljuk, majd lassú tűzön pár percig még főzzük.
  6. Tálaljuk tejföllel.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 15
össznézettség: 42 235
elküldve: 3
receptkönyvben: 62
elkészítve: 7/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Németi Olga

Mióta szakács: 2012.02.06.
105 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejfölös bableves, zöldségleves fehérbabbal, egyszerű bableves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

462
vöröshagyma 0.5 közepes fej
fokhagyma 4 gerezd
burgonya 2 db
sárgarépa 1 db
fehérrépa 1 kis db
fehérbab 400 g
napraforgó olaj 1 ek
finomliszt 1 csapott ek
fűszerpaprika 1 kk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
víz 1.5 l
tejföl 1 dl