r
Nosalty Logó

Csülkös bableves grízes galuskával

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Tomeszka
Csülkös bableves grízes galuskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Füstölt csülök főzése

Bableves

Galuska

Összesen 676 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Füstölt csülök főzése

Bableves

Galuska

Összesen 8132 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Füstölt csülök főzése

Bableves

Galuska

Összesen 82 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.1 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3419 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    584 mg
  • Nátrium
    2440 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    657.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    416 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    1548 micro
  • β-karotin
    3690 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 676 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    564.9 g

Zsír

  • Összesen
    336.1 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    160 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    2040 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    41027.8 g
  • Cink
    83 mg
  • Szelén
    688 mg
  • Kálcium
    2180 mg
  • Vas
    92 mg
  • Magnézium
    1677 mg
  • Foszfor
    7005 mg
  • Nátrium
    29278 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    730.5 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    127 mg

VÍZ

  • Összesen
    7887 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4991 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    149 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    111 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2592 micro
  • Kolin:
    2498 mg
  • Retinol - A vitamin:
    530 micro
  • α-karotin
    18573 micro
  • β-karotin
    44280 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    6 micro
  • Lut-zea
    2415 micro
Összesen 8132 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    415.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    297 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    188 micro
  • β-karotin
    449 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 82 Kcal

Hozzávalók

Füstölt csülök főzése

Bableves

Galuska

Elkészítés

Füstölt csülök főzése

  1. A házi füstölt csülköt (legyen az első vagy hátsó) egy nagy lábosban feltesszük főni. Annyi vizet tegyünk bele, hogy jól ellepje.
  2. Durvára felkockázzuk a hagymákat és lereszeljük a fokhagymát, majd a babérlevelekkel együtt beletesszük a lébe, és lefedjük. Hagyjuk, had főjjön lassú tűzön.
  3. Időnként nézzünk rá, forgassuk a csülköt és ha a víz elpárolgott róla, pótoljuk. Addig főzzük az egészet, ameddig a csülök le nem fő a csontról. Ez azt jelenti, hogy kézzel, erőlködés nélkül kihúzhatjuk azt a pár nagy cupákot a húsokról.
  4. Kiszedjük a csülköt, és apró kockákra vágjuk. Vagyis próbáljuk, mert úgyis úgy szét lesz főve, hogy inkább csak majszolni tudjuk majd.
  5. Három fele osztjuk, minden részbe teszünk annyi főzőlevet, amennyi ellepi. Egyharmad megy a bablevesbe, a másik 2 rész mehet a fagyasztóba következő felhasználásig.

Bableves

  1. A babot beáztatjuk előző este, min 12 órát hagyjuk állni. Ha elissza a levét, pótoljuk.
  2. A répákat, fehérrépákat és a hagymát megmossuk, kockára vágjuk. A hegyes erős paprikánkat is apróra vágjuk, majd együtt beletesszük egy nagy lábasba.
  3. Hozzáadjuk az olívaolajat, és elkezdjük dinsztelni. Amikor már félig megpuhultak a zöldségek, és szép sárgás színe van, akkor belereszeljük sajtreszelőn a fokhagymákat is. Pár kavarás után hozzáöntjük a lecsepegtetett babot és az előzőekben megfőzött csülköt a főzőlevével együtt.
  4. Hozzáadjuk a borsot, az ételízesítőt. Természetesen ki-ki ízlés szerint variálhatja, a csülkök sótartalmától is függ, mennyi kell bele. Hozzákeverjük az édes paprikaőrleményt is, majd hozzáadjuk a vizet. Lefedjük, és lassú tűzön főzzük, ameddig a babok meg nem puhulnak.
  5. Időnként kóstoljuk meg, ha kell, akkor sózzuk nyugodtan. Ha megfőtt, akkor szaggassuk bele a galuskát, forraljuk fel, és tálalhatunk is.

Galuska

  1. A lisztből, grízből, sóból és a 4 tojásból kemény masszát gyúrunk. Ha kell, akkor hígítjuk a vízzel.
  2. Szaggatás előtt 5-10 percet hagyjuk állni, hogy a gríz megdagadhasson rendesen. Szaggassuk a levesbe, és kész.
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 5366
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 01.

Ajánló

Ezután a leves után már csak egy jó csúsztatott rakott palacsinta kell, banánlekvárral és nutellával felváltva töltve.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Csülkös bableves grízes galuskával
Tomeszka 6 recept

Valamikor régebben a szokásos zöldséglevesemet kezdtem el készíteni, mikor kiderült, hogy nincs is itthon minden hozzávaló. Gyors körbenézelődés a fagyasztóban, polcokon, és már variáltam is a receptemet csülkös bablevessé. :) Aztán olyan jól sikerült, hogy nem tudtuk abbahagyni az evését, ezért mi Nem-lehet-abbahagyni csülkös bablevesnek hívjuk.

Hozzávalók

Füstölt csülök főzése

Bableves

Galuska

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 hiba, amitől leragad és szakad a palacsinta

A palacsinta maga a megtestesült boldogság, kivéve persze akkor, ha nem viselkedik jól a serpenyőben, leragad, szakad, és összességében bosszúságot okoz nekünk. A mai Napi Tipp keretében a rosszalkodás mögött álló okokat vesszük majd sorra.