Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aszalt szilvával töltött libacomb petrezselymes burgonyával

Aszalt szilvával töltött libacomb petrezselymes burgonyával
Aszalt szilvával töltött libacomb petrezselymes burgonyával
240 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc sütés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Van itt kajám, amit a szerkesztő(k) nehéznek minősített, pedig szerintem nem volt az.
Na, ez az!
Az elkészítése kissé macerás, de a siker garantált.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Én nem nagyon szeretem a vörösbort. Ezért hát fehér, száraz fröccsöt iszogattam hozzá. ...pedig vöröset illett volna!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A libacombok felső csontját kivesszük, az alsót megtisztítjuk, a húst róla feltoljuk.
  2. Sózzuk, borsozzuk, félretesszük pihenni.
  3. Az aszalt szilvát 2-3 dl vörösborban feltesszük párolni, hozzáadjuk a fahéjat, a chilit, és az édességét beállítjuk a cukorral.
  4. A burgonyát megfőzzük, utána megtisztítjuk.
  5. A fokhagymát is megtisztítjuk, hajszálvékonyra felszeleteljük.
  6. A petrezselymet apróra vágjuk.
  7. A libacombbokba darabonként 7-8 szem párolt aszalt szilvát töltünk a felső csont helyére.
  8. Kiterítünk egy kb. 30 cm-es alufóliát, és ráteszünk átlósan 2 szelet bacont.
  9. Ráhelyezzük a libacombot, és a baconnal összefogjuk, megformázzuk.
  10. Úgy csomagoljuk, ahogy a töltött káposztát.
  11. Az alufólia alját felhajtuk, és a két oldaláról ráhajtjuk a széleit. A csont kilóg.
  12. Rányomjuk az alufóliát, plusz talpat készítünk neki.
  13. Egy kis méretű tepsibe helyezzük, mellé tesszük a zöldfűszereket, és felöntjök a maradék vörörsborral úgy, hogy a fólián belülre is bőven jusson.
  14. Mivel állítva sülnek a combok, az aláöntött borban párolódnak a sütés közben.
  15. Kb. 3 órát sütjük 250-180-160 fokon. Óránként lejjebb vesszük a hőmérsékletet.
  16. A megmaradt aszalt szilváról a bort visszaforraljuk, a végén hideg vajjal besűrítük, fényesítjük.
  17. A maradék vajat közben felolvasztjuk, a szeletelt fokhagymát rádobjuk.
  18. Kis idő után mehet rá a petrezselyem is, majd a burgonya. Összepirítjuk.
  19. Sóval, borssal ízesítjük, majd a citrom levével egy kicsit pikánssá tesszük.
  20. Tálaljuk. Felfaljuk.


 

  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 53
össznézettség: 6 890
elküldve: 1
receptkönyvben: 80
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

z1

Mióta szakács: 2010.12.04.
42 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: nehéz
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

aszalt szilvás-vörösboros libacomb az én petrezselymes burgonyámmal, részeges libacomb

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Mon, 2011-02-21 01:47

Igen, néha előfordul, hogy átminősül egy-egy recept. De tudod, az ilyen finomságok megérik a kis pepecselgetést!:) Mivel nagyon kedvelem a hús-gyümölcs párosítást, előbb utóbb sort kerítek rá. Valami jó kis alkalmat kerítek mellé! Ha mást nem, akkor mit tudom én, egy boldog csütörtököt, vagy valamit...:D Tetszik ez a hússütés-mód, hogy óránként lejjebb veszed a hőmérsékletet. De a 250 fokon egy órán át, addig nem ég meg? Elhiszem hogy ha Te mondod, csak olyan soknak tűnik. A legjobbakat: Mrs Smith

z1
z1 / z1 Mon, 2011-02-21 03:50

Szia!
Hideg sütőbe teszem.
+ fóliában van
+ baconba csomagolva
+ bor van alatta
Nem szabad megégnie, de el kell, hogy induljon a sülés valamitől, mert alacsonyabb hőmérsékleten csak főne.
Ha kipróbálod majd meglátod, hogy úgy sül meg szép pirosra, hogy végig a fóliában van.
Z.

2005
libacomb 160 dkg
bacon 8 szelet
aszalt szilva 40 dkg
cukor 5 dkg
vörösbor 1 l
burgonya 1.5 kg
petrezselyem 1 csokor
vaj 20 dkg
rozmaring 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
fokhagyma 3 gerezd
citrom 1 db
chili 1 db
fahéjrúd 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint