r
Nosalty Logó

Aszalt szilvával töltött libacomb petrezselymes burgonyával

z1
Aszalt szilvával töltött libacomb petrezselymes burgonyával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

1997
Kalória
46.9g
Fehérje
135.6g
Szénhidrát
123.9g
Zsír
628.4g
Víz
296.3g
Koleszterin
14.1g
Élelmi rost
55.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1997 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 7979 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 156 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.9 g

Zsír

  • Összesen
    123.9 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    296 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1709.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    855 mg
  • Nátrium
    449 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    135.6 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    628.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    468 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    254 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    375 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    1048 micro
  • β-crypt
    98 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    817 micro
Összesen 1997 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    187.6 g

Zsír

  • Összesen
    495.6 g
  • Telített zsírsav
    200 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    217 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    1185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6839.3 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    644 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    746 mg
  • Foszfor
    3421 mg
  • Nátrium
    1795 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    542.4 g
  • Cukor
    221 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

Víz

  • Összesen
    2513.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1871 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    369 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1017 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    313 micro
  • Kolin:
    348 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1498 micro
  • α-karotin
    229 micro
  • β-karotin
    4191 micro
  • β-crypt
    390 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3267 micro
Összesen 7979 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    49.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 156 kcal

Elkészítés

  1. A libacombok felső csontját kivesszük, az alsót megtisztítjuk, a húst róla feltoljuk.
  2. Sózzuk, borsozzuk, félretesszük pihenni.
  3. Az aszalt szilvát 2-3 dl vörösborban feltesszük párolni, hozzáadjuk a fahéjat, a chilit, és az édességét beállítjuk a cukorral.
  4. A burgonyát megfőzzük, utána megtisztítjuk.
  5. A fokhagymát is megtisztítjuk, hajszálvékonyra felszeleteljük.
  6. A petrezselymet apróra vágjuk.
  7. A libacombbokba darabonként 7-8 szem párolt aszalt szilvát töltünk a felső csont helyére.
  8. Kiterítünk egy kb. 30 cm-es alufóliát, és ráteszünk átlósan 2 szelet bacont.
  9. Ráhelyezzük a libacombot, és a baconnal összefogjuk, megformázzuk.
  10. Úgy csomagoljuk, ahogy a töltött káposztát.
  11. Az alufólia alját felhajtuk, és a két oldaláról ráhajtjuk a széleit. A csont kilóg.
  12. Rányomjuk az alufóliát, plusz talpat készítünk neki.
  13. Egy kis méretű tepsibe helyezzük, mellé tesszük a zöldfűszereket, és felöntjök a maradék vörörsborral úgy, hogy a fólián belülre is bőven jusson.
  14. Mivel állítva sülnek a combok, az aláöntött borban párolódnak a sütés közben.
  15. Kb. 3 órát sütjük 250-180-160 fokon. Óránként lejjebb vesszük a hőmérsékletet.
  16. A megmaradt aszalt szilváról a bort visszaforraljuk, a végén hideg vajjal besűrítük, fényesítjük.
  17. A maradék vajat közben felolvasztjuk, a szeletelt fokhagymát rádobjuk.
  18. Kis idő után mehet rá a petrezselyem is, majd a burgonya. Összepirítjuk.
  19. Sóval, borssal ízesítjük, majd a citrom levével egy kicsit pikánssá tesszük.
  20. Tálaljuk. Felfaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 180 p
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Van itt kajám, amit a szerkesztő(k) nehéznek minősített, pedig szerintem nem volt az. Na, ez az! Az elkészítése kissé macerás, de a siker garantált.

További receptek

Stroganoff bélszín

A Stroganoff igazi klasszikus, az ünnepi szezonban pedig talán az is belefér, hogy hagyományos módon, bélszínből készítsük el. A gombás hús nem véletlenül sokak kedvence, hiszen ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek