r
Nosalty Logó

Csevapcsicsa ajvárral grillen készítve

Vénusz
Csevapcsicsa ajvárral grillen készítve
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Csevapcsicsa

Ajvár

498
Kalória
45.5g
Fehérje
21.9g
Szénhidrát
26.1g
Zsír
433.9g
Víz
124g
Koleszterin
8.5g
Élelmi rost
11.7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Csevapcsicsa

Ajvár

Összesen 498 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Csevapcsicsa

Ajvár

Összesen 2496 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Csevapcsicsa

Ajvár

Összesen 88 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    985.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    517 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    433.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    118 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    1323 micro
  • β-crypt
    386 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 498 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    227.4 g

Zsír

  • Összesen
    130.3 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    620 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4928 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    269 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    436 mg
  • Foszfor
    2584 mg
  • Nátrium
    1275 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    109.5 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

Víz

  • Összesen
    2169.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    660 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    590 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    470 micro
  • Kolin:
    896 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    96 micro
  • β-karotin
    6615 micro
  • β-crypt
    1929 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    570 micro
Összesen 2496 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    77 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    235 micro
  • β-crypt
    68 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 88 kcal

Elkészítés

Csevapcsicsa

  1. A hagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra.
  2. Keverjük össze a kétféle darált hússal, szódabikarbónával, sóval, borssal és fűszerpaprikával.
  3. Formázzunk belőle kis henger alakú rudakat és kenjük át a Vénusz Első Préselésű Finomított Napraforgóolajávala tetejüket. Érdemes grill tálcán sütni, ha kinti grillen készítjük.
  4. Ha már szépen megpirult a külseje, akkor kész és tálaljuk ajvárral és sült burgonyával.

Ajvár

  1. A padlizsánt vágjuk félbe hosszában és irdaljuk be. Sózzuk-borsozzuk és kenjük le a Vénusz Plusz Fokhagymás Fűszerolajával.
  2. A fél hagymát, a vízszintesen félbevágott fokhagymafej felét, és a paprikákat is kenjük le a fűszerolajjal.
  3. Tegyünk mindent a grillre és süssük puhára a zöldségeket. Nem baj ha néhol fekete a padlizsán és a paprika, mert megpucoljak majd őket.
  4. Ha elkészültek, hagyjuk kihűlni és szedjük le a paprika héját, kaparjuk ki a padlizsán belsejét is.
  5. Egy tálba pakoljuk ezeket, adjuk hozzá a hagymát és a kinyomott sült fokhagymát is.
  6. Facsarjunk bele citromlevet, sózzuk-borsozzuk és botmixerrel krémesítsük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés módja: grill és BBQ
  • Sütés ideje: 40 p

Nyáron mindent igyekszünk a grillen készíteni, így most a csevapcsicsa és az ajvár is ott készült. A Vénusz Plusz Fokhagymás fűszerolajának köszönhetően, szuper ízes lett az ajvár és nagyon jól áll az ételeknek a füstös grill íz is.

További receptek

Klasszikus skót tojás

A skót tojás (angolul scotch egg) egy ízletes és népszerű étel az Egyesült Királyságból, amelyben egy főtt tojást darált hússal (általában sertéshússal) bugyolálnak be, majd ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...