adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
Csevapcsicsa
-
500 g darált sertéshús
-
500 g darált marhahús
-
1 tk szódabikarbóna
-
1 tk fűszerpaprika
-
só ízlés szerint
-
1 közepes db vöröshagyma
-
bors ízlés szerint
-
4 gerezd fokhagyma
-
2 ek napraforgó olaj
Ajvár
-
2 nagy db padlizsán
-
4 db kápia paprika
-
0.5 db vöröshagyma
-
0.5 közepes fej fokhagyma
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
498
Kalória
45.5g
Fehérje
21.9g
Szénhidrát
26.1g
Zsír
433.9g
Víz
124g
Koleszterin
8.5g
Élelmi rost
11.7g
Cukor
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
Csevapcsicsa
-
100g darált sertéshús182 kcal
-
100g darált marhahús142 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
18g vöröshagyma7 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
28 kcal
Ajvár
-
208g padlizsán49 kcal
-
96g kápia paprika20 kcal
-
9g vöröshagyma3 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
4g citromlé1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6g repceolaj53 kcal
-
2 kcal
Összesen
498
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
Csevapcsicsa
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
500g darált marhahús710 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0g bors0 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Ajvár
-
1040g padlizsán247 kcal
-
480g kápia paprika102 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
30g fokhagyma40 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
30g repceolaj265 kcal
-
12 kcal
Összesen
2496
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
Csevapcsicsa
-
17.7g darált sertéshús32 kcal
-
17.7g darált marhahús25 kcal
-
0.1g szódabikarbóna0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.2g vöröshagyma1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
Ajvár
-
36.9g padlizsán9 kcal
-
17g kápia paprika4 kcal
-
1.6g vöröshagyma1 kcal
-
1.1g fokhagyma1 kcal
-
0.7g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.1g repceolaj9 kcal
-
1.9g hegyes erős paprika0 kcal
Összesen
88
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.5 g
Zsír
-
Összesen 26.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 124 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 985.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 517 mg
-
Nátrium 255 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 21.9 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 8 mg
Víz
-
Összesen 433.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 132 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 118 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 94 micro
-
Kolin: 179 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 1323 micro
-
β-crypt 386 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 114 micro
Összesen
498
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 227.4 g
Zsír
-
Összesen 130.3 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 61 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 620 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4928 g
-
Cink 32 mg
-
Szelén 269 mg
-
Kálcium 306 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 436 mg
-
Foszfor 2584 mg
-
Nátrium 1275 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrát
-
Összesen 109.5 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 42 mg
Víz
-
Összesen 2169.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 660 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 24 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 590 mg
-
D vitamin: 90 micro
-
K vitamin: 81 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 71 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 470 micro
-
Kolin: 896 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 96 micro
-
β-karotin 6615 micro
-
β-crypt 1929 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 570 micro
Összesen
2496
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 4.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 174.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 3.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 77 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 235 micro
-
β-crypt 68 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
88
kcal
Elkészítés
Csevapcsicsa
- A hagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra.
- Keverjük össze a kétféle darált hússal, szódabikarbónával, sóval, borssal és fűszerpaprikával.
- Formázzunk belőle kis henger alakú rudakat és kenjük át a Vénusz Első Préselésű Finomított Napraforgóolajávala tetejüket. Érdemes grill tálcán sütni, ha kinti grillen készítjük.
- Ha már szépen megpirult a külseje, akkor kész és tálaljuk ajvárral és sült burgonyával.
Ajvár
- A padlizsánt vágjuk félbe hosszában és irdaljuk be. Sózzuk-borsozzuk és kenjük le a Vénusz Plusz Fokhagymás Fűszerolajával.
- A fél hagymát, a vízszintesen félbevágott fokhagymafej felét, és a paprikákat is kenjük le a fűszerolajjal.
- Tegyünk mindent a grillre és süssük puhára a zöldségeket. Nem baj ha néhol fekete a padlizsán és a paprika, mert megpucoljak majd őket.
- Ha elkészültek, hagyjuk kihűlni és szedjük le a paprika héját, kaparjuk ki a padlizsán belsejét is.
- Egy tálba pakoljuk ezeket, adjuk hozzá a hagymát és a kinyomott sült fokhagymát is.
- Facsarjunk bele citromlevet, sózzuk-borsozzuk és botmixerrel krémesítsük.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 40 p
- Főzés módja: grill és BBQ
- Sütés ideje: 40 p
Nyáron mindent igyekszünk a grillen készíteni, így most a csevapcsicsa és az ajvár is ott készült. A Vénusz Plusz Fokhagymás fűszerolajának köszönhetően, szuper ízes lett az ajvár és nagyon jól áll az ételeknek a füstös grill íz is.