r
Nosalty Logó

Aszalt szilvás göngyölt csirkemellfilé vörösboros öntettel

Marti48
Aszalt szilvás göngyölt csirkemellfilé vörösboros öntettel
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Aszalt szilvás göngyölt csirkemell

Vörösboros mártás

656
Kalória
46.7g
Fehérje
34.7g
Szénhidrát
29.1g
Zsír
290.3g
Víz
173.8g
Koleszterin
3.2g
Élelmi rost
20.3g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Aszalt szilvás göngyölt csirkemell

Vörösboros mártás

Összesen 656 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Aszalt szilvás göngyölt csirkemell

Vörösboros mártás

Összesen 1312 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Aszalt szilvás göngyölt csirkemell

Vörösboros mártás

Összesen 158 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    754.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    474 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    290.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    192 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 656 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.4 g

Zsír

  • Összesen
    58.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    348 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1509.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    949 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    69.4 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    580.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    347 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    385 micro
  • β-crypt
    84 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 1312 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    70 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 158 kcal

Elkészítés

Aszalt szilvás göngyölt csirkemell

  1. A húst megmossuk, leitatjuk, picit kiklopfoljuk, sózzuk-borsozzuk, és az egyik oldalát vékonyan megkenjük a mustárral. A fokhagymát megtisztítjuk, és hosszában hasábokra vágjuk. Minden szilva közepébe egy-egy szeletet ágyazunk.
  2. A vékony és kb. 4x15 cm-es hússzeletek szélesebb végébe teszünk egy-egy szilvát, és hosszában felgöngyöljük. A marinírozott fele legyen belül. Végül fogpiszkálóval rögzítjük.
  3. Egy teflon serpenyőben kb. 4 kanál olívaolajat forrásig hevítünk, és ebben a göngyölegek minden oldalát pirosra sütjük. Egy jénai tálra téve melegen tartjuk.

Vörösboros mártás

  1. Egy nagyobb lábasban a mártás hozzávalóit, a tejszín kivételével kb. 10 percen keresztül forraljuk. Tűzről levéve botmixerrel pépesítjük a szilvákat, majd hozzáadjuk a tejszínt, és az egészet fedő nélkül 3-4 percen keresztül, sűrűsödésig összeforraljuk.
  2. A húsgöngyölegeket ekkor belerakosgatjuk a forró mártásba, és lefedve, lassú tűzön a húst is megforrósítjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 25 p

Vasárnapi ebédnek szántam, de változott a program, így az ezt követő, szürke és esős hétköznapon került asztalra, szívderítően. :) !

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek