r
Nosalty Logó

Aszalt szilvás göngyölt csirkemellfilé vörösboros öntettel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marti48
Aszalt szilvás göngyölt csirkemellfilé vörösboros öntettel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Aszalt szilvás göngyölt csirkemell

Vörösboros mártás

Összesen 656 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Aszalt szilvás göngyölt csirkemell

Vörösboros mártás

Összesen 1312 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Aszalt szilvás göngyölt csirkemell

Vörösboros mártás

Összesen 158 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    754.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    474 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    290.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    192 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 656 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.4 g

Zsír

  • Összesen
    58.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    348 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1509.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    949 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.4 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    580.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    347 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    385 micro
  • β-crypt
    84 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 1312 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 158 Kcal

Hozzávalók

Aszalt szilvás göngyölt csirkemell

Vörösboros mártás

Elkészítés

Aszalt szilvás göngyölt csirkemell

  1. A húst megmossuk, leitatjuk, picit kiklopfoljuk, sózzuk-borsozzuk, és az egyik oldalát vékonyan megkenjük a mustárral. A fokhagymát megtisztítjuk, és hosszában hasábokra vágjuk. Minden szilva közepébe egy-egy szeletet ágyazunk.
  2. A vékony és kb. 4x15 cm-es hússzeletek szélesebb végébe teszünk egy-egy szilvát, és hosszában felgöngyöljük. A marinírozott fele legyen belül. Végül fogpiszkálóval rögzítjük.
  3. Egy teflon serpenyőben kb. 4 kanál olívaolajat forrásig hevítünk, és ebben a göngyölegek minden oldalát pirosra sütjük. Egy jénai tálra téve melegen tartjuk.

Vörösboros mártás

  1. Egy nagyobb lábasban a mártás hozzávalóit, a tejszín kivételével kb. 10 percen keresztül forraljuk. Tűzről levéve botmixerrel pépesítjük a szilvákat, majd hozzáadjuk a tejszínt, és az egészet fedő nélkül 3-4 percen keresztül, sűrűsödésig összeforraljuk.
  2. A húsgöngyölegeket ekkor belerakosgatjuk a forró mártásba, és lefedve, lassú tűzön a húst is megforrósítjuk.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 27285
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 31.

Ajánló

A hús legyen nagyon vékony, kb. 0.5 cm vastagságú. Köretnek  burgonyakrokett illik hozzá.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Aszalt szilvás göngyölt csirkemellfilé vörösboros öntettel
Marti48 317 recept

Vasárnapi ebédnek szántam, de változott a program, így az ezt követő, szürke és esős hétköznapon került asztalra, szívderítően. :) !

Hozzászólások (3)

Törölt felhasználó

Kedves Marti48 :) Nagyon tetszik a recepted, karácsonyi vacsira tervezném, szerinted tepsiben is meg lehetne sütni a husit? Nyilván több lenne a sütési id?, de valamiért a tepsiben sült husik jobban tetszenek :) El?re is köszi!

Marti48

Kedves Lillucika, bar en ezt a variaciot nem probaltam ki, de el tudom kepzelni. Pici vörösbort öntenek alaja, folia alatt parolnam, majd foliat leveve szep pirosra sütnem. Alul-felül sütesmoddal. Parolas: 200 fokon ca. 30 perc, majd 220-on piritas. Mindezt csak "saccra" mondom, de szerintem igy sikerülnie kell. Kellemes adventi- es karacsonyi ünnepeket kivanok! Marti

Törölt felhasználó

Köszönöm a gyors választ :) Szerintem kipróbálom, majd megírom az eredményt! Neked/tek is kellemes ünnepeket kívánok és sok finomságot :) Lilla

Marti48

Szivesen maskor is! Varom a hirt, es sok sikert kivanok :) Üdvözlettel, Marti

Bendzsoka

Kedves Marti! Elkészítettem karácsonyi vacsorának a husikat némi változtatással. A fokhagymát kihagytam bel?le, viszont a tekercseket baconbe tekertem, és tepsiben sütöttem alufólia alatt, majd lepirítottam. A mártáson eszközhiány miatt voltam kénytelen változtatni, így házi szilvalekvár került bele, f?z?tejszín és kevés kukoricakeményít? keverékével s?rítettem. Összességében véve nagyon finom lett, a család ismétlést kért. :) Köszönöm a receptet és az inspirációt. Boldog újévet kívánok!

Marti48

Kedves Bendzsoka! Nagyon köszönöm a visszajelzest, es örülök, hogy tetszett a receptem. Remek a variacio, melyet megküldtel! Viszont kivanok boldog es szerencses Uj Evet! M.

Bendzsoka

Kedves Márti! Ahogy írtam korábban, tavaly karácsonykor készült a recepted alapján a karácsonyi vacsoránk. Az idén újra ez kerül az asztalra, viszont egy jóval nagyobb változtatással. Évközben áttértünk a vegán étrendre, így a húst saját készítés? szejtánnal fogom helyettesíteni, a bacon elmarad, és a f?z?tejszín szójatejszín lesz. Az id?beosztás miatt két lépcs?ben készül majd, ma megcsinálom a tekercseket, holnap pedig tepsiben átpirítom és elkészítem a mártást. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy fog sikerülni, majd megírom. Kellemes ünnepeket kívánok. :)

Marti48

Kedves Bendszoka, nagyon megtisztelö, hogy ujfent a receptemet keszited el karacsonyra. Erdekel, hogy a valtoztatas hogy sikerült, varom a beszamolodat! Kivanok en is Kellemes Ünnepeket es egy jo Uj Evet egeszsegben. Üdv: Marti

Marti48

Kedves Bendzsoka! Igazan kedves Töled, hogy jelentkeztel, es örülök, hogy a vegan-valtozatnak is az en receptemet vetted alapul. Kivancsian varom az eredmenyt es kivanok boldog Karacsonyt es Ujevet. Üdövzlettel: Marti

Hozzávalók

Aszalt szilvás göngyölt csirkemell

Vörösboros mártás

Címlapról ajánljuk

További cikkek