Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aszalt szilvás-camembert sajtos csirkemellrolád

Aszalt szilvás-camembert sajtos csirkemellrolád
Aszalt szilvás-camembert sajtos csirkemellrolád
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (24)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Harminc éves lett a fiam. Ez olyan szép kerek évforduló, és tényleg vízválasztó, mostmár a legfelnőttebb felnőttkorba lépett. Párommal szerettük volna nagyon emlékezetessé tenni ezt a napot, igazán meglepi, "nem is számít rá" ajándékkal, apró figyelmességekkel, egy különlegesen terített ünnepi asztallal, és nem utolsósorban egy felejthetetlen vacsorával. A fiam nagyon szereti a gyümölcs-hús variációt, így az ő tiszteletére kreáltam ezt a töltött húst. Nagyon izgultam, hogy milyen lesz, hogy fog ízleni neki, hogy fog-e egyáltalán ízleni a családnak. Magam is meglepődtem, de akkora sikere volt, ami minden képzeletemet felülmúlt. Sőt, az volt a közkívánat, hogy karácsonyra is ilyet készítsek. Készítek én szívesen, hiszen nincs is annál jobb érzés, mint amikor percek alatt elkapkodják a tálról a főztömet, mert annyira ízlik. Az ünnepi vacsora tehát jól sikerült, megvan a karácsonyi menü is, de a lényeg, hogy a fiamat is igazán vidámnak láttam aznap este. Remélem, tengernyi szép év vár még rá az életben.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Almakompót illik hozzá. Szerintem más aszalt gyümölccsel is finom lehet. Ha túl kemény lenne a szilva, áztassuk egy kis langyos vízbe felhasználás előtt. De biztos a vörösbor sem rontaná el. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst felszeleteljük, enyhén kiklopfoljuk, és kicsit megsózzuk.
  2. A baconszeleteket kereszte fektetjük egy őzgerinc formába úgy, hogy a szélei kilógjanak.
  3. A hússzeleteket ráhelyezzük a baconszalonnára, hogy ezek is kilógjanak, hogy majd fel tudjuk hajtani őket.
  4. A húsra szeleteljük a camembert felét, rátesszük az aszalt szilvákat szorosan egymás mellé. A szilvát finoman megszórjuk szerecsendióval. Erre a camembert másik fele jön, erre a szeletelt őszibarack, ez is kapjon kevés szerecsendiót, végül a tetejére reszeljük a sajtot.
  5. A kilógó húsokat ráhajtjuk a töltelékre, hogy felül összeérjen a végük. Ha ez nem megy, akkor hagyjunk 2-3 szelet húst, amit végigfektetünk a tölteléken. A végén ráhajtjuk a baconszeleteket, hogy mindenütt fedje a húst.
  6. Előmelegített sütőbe tesszük, és 30 percig sütjük.
  7. Kivesszük a sütőből, ráteszünk a tetejére egy mélyebb tepsit, és gyors, de óvatos mozdulattal az egészet megfordítjuk (vigyázat, forró leve van!), levesszük az őzgerincet a húsról, és így is sütjük még 10 percig.
  8. Szeletelés előtt még 10 percet hagyjuk pihenni.


 

  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 35 418
elküldve: 44
receptkönyvben: 660
elkészítve: 66/73
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
288 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

aszalt szilvával és camembert-rel töltött hús baconbe burkolva, töltött csirkemell őzgerincben, gyümölcsös-sajtos csirkemelles őzgerinc

Hozzászólások (24)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bahemaaf
bahemaaf Sun, 2016-01-10 14:41

Ez valami csoda volt! :-) Könnyű elkészíteni és nagyon finom. Karácsonyi menüsorban volt nálunk, mindenki kétszer kért belőle. Azóta elkészítettem aszalt sárgabarackkal is, de szilvával szerintem finomabb. Nagyon köszönöm a receptet, szerintem hosszú ideig ez lesz a karácsonyi menüben.

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2016-01-10 22:48

Köszönöm, ez megtisztelő! :) Nálunk is ez volt a karácsonyi menüben, s ami megmaradt, azt másnap franciasalátával tálaltam hidegen. Úgy is finom.
Üdv: Fahéj

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2015-12-25 16:56

Én is ezt készítettem, mert nálunk nagyon bevált. Remélem, ti sem csalódtatok benne.
További szép karácsonyt kívánok: Fahéj

zyma
zyma Fri, 2014-12-26 13:33

Kedves Fahéj!
Az idei karácsonyra különlegességnek választottam és nem bántam meg! Nagyon ízlett mindenkinek, hidegen is kitűnő volt! Köszönöm a receptet.
Boldog ünnepeket kívánok Nektek! Szeretettel: Zyma

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2014-12-26 19:20

Kedves Zyma!
Nagyon örülök, hogy ízlett. Én is valami hasonlót készítettem, csak camembert helyett most füstölt sajttal. (a camembert-es szerintem finomabb)
Én is szép napokat és sikerekben gazdag, boldog új évet kívánok! Üdvözlettel: Fahéj

zyma
zyma Fri, 2014-12-26 20:08

Kedves Fahéj!
Pont a camembert miatt próbáltam ki. Eddig "csak" rántottam ezt a sajtot, de így elkészítve szuper lett a végeredmény! A sajt és az aszalt szilva nagyon jó páros! Mégegyszer köszi, BUÉK:
Üdvözlettel: Zyma

Koszider
koszider / Koszider Wed, 2013-12-25 17:36

Kedves Fahéj!
Pazar volt! Ma ezt ettük ebédre és mondhatom, szem nem maradt szárazon. Már csináltam őzgerincben csirkemellet (másként), ezért tudtam, hogy sok lé fog kisülni belőle, ami telefröcsögi a sütőt, ha nem intézkedem. Beletettem egy nagy tepsibe, amit lefóliáztam, így 60-65 perc alatt tökéletesen megsült és meg is pirult. (Egy alkalommal, úgy 45 percnél, leöntöttem róla a levet.) Pompás lett és rettentő mutatós, csak nagy ááák meg óóók hallatszottak, amikor feltálaltam. Köszönöm!
Üdvözöl: Koszider

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2013-12-25 22:15

Kedves Koszider!
Nagyon örülök, hogy ekkora sikert aratott!:) Nàlunk is ez volt a vacsora szenteste. Vàltozatlanul nagy sikere van mindig.
Üdv: Fahéj

Koszider
koszider / Koszider Thu, 2013-12-05 23:57

Ó, köszönöm!! Megvan a karácsonyi menü! Ilyesmi mocorgott bennem (csirkemell, aszalt szilva, ilyesmi), de még nem kristályosodott ki. Amikor elolvastam a receptedet, azonnal tudtam, hogy őt hívom meg ebédre!
Kellemes ünnepeket!
Koszider

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2013-12-06 15:04

Megtisztelsz vele, hogy ez lesz a karácsonyi asztalotokon! Ugyanis a recept "csak" a saját fejemből pattant ki. :) Nagggyon finom, igazi karácsonyra való étek. Lehet, hogy nálunk is ez lesz, ha már így eszembe juttattad.
Neked is békés, szép karácsonyt! Fahéj

Civa
Civa Sun, 2012-01-01 11:31

Szia,köszi nagyon ízlett a családnak.)Boldog Új Évet:)

rapne
rapne Thu, 2011-12-29 10:50

Elkészítettem, isteni lett! :) Én elosztottam két őzgerinc formába a hozzávalókat, mert kicsit több volt mindenből. Gyönyörűen lehetett szeletelni és nagyon gusztusos volt. Még egyszer köszönöm a receptet! Boldog új évet kívánok! :)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Thu, 2011-12-29 11:12

Nagyon örülök! :) Én is ezt készítettem most kétszer is egymás után, és mindkétszer nagyon nagy sikert aratott. Neked is boldog új évet kívánok! Fahéj

Noncsi_
Noncsi_ Fri, 2011-12-23 06:40

Kedves Fahéj,

Köszi a receptet, már biztos, hogy elkészítem egyik nap :) Én is imádom az ilyen párosításokat.
Fiadnak pedig sok boldogságot kívánok és boldog karácsonyt a családodnak :)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2011-12-23 09:19

Kedves Noncsi!
Remélem, ízleni fog. :) Köszönöm a jókívánságokat, és Neked is nagyon szép karácsonyt kívánok: Fahéj

Bató Edit
Bató Edit Thu, 2011-12-22 20:57

Kedves Éva!
Ennek az ételnek igazi karácsonyi hangulata van és nagyon jól is mutat.
A fiadnak boldog szülinapot, Neked örömteli sütés-főzést, készülődést és nagyon boldog karácsonyt kívánok!
Puszi, Edit

Fahéj
Fahéj / Fahéj Thu, 2011-12-22 22:43

Kedves Edit!
Köszönöm a jókívánságokat. :) Neked is teljen örömöd a készülődésben! Nagyon szép, békés, áldott karácsonyt kívánok Neked és családodnak! Szeretettel: Éva

rapne
rapne Thu, 2011-12-22 20:17

Pont ilyesmire gondoltam karácsonyra, és nem is kell tovább keresnem! Köszönöm a receptet! :)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Thu, 2011-12-22 22:39

Nagyon szívesen! A camembert sajttól olyan különleges íze lesz, nekünk nagyon ízlett. Remélem, nektek is fog! Boldog karácsonyt! :)

820
csirkemell filé 100 dkg
aszalt szilva 20 dkg
camembert sajt 20 dkg
bacon 20 dkg
őszibarack 1 db
sajt 5 dkg
0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint