r
Nosalty Logó

Aszalt szilva leves édes grízgaluskával

Kovács Györgyi
Aszalt szilva leves édes grízgaluskával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A leveshez

A grízgaluskához

652
Kalória
11.2g
Fehérje
71.6g
Szénhidrát
35g
Zsír
332.8g
Víz
157.7g
Koleszterin
6.2g
Élelmi rost
41.2g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A leveshez

A grízgaluskához

Összesen 652 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A leveshez

A grízgaluskához

Összesen 2601 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A leveshez

A grízgaluskához

Összesen 126 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    35 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    541.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    71.6 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    332.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 652 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.7 g

Zsír

  • Összesen
    140 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    631 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2165 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    697 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    311 mg
  • Foszfor
    854 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    286.3 g
  • Cukor
    165 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    1331 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    747 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    425 mg
  • Retinol - A vitamin:
    653 micro
  • α-karotin
    129 micro
  • β-karotin
    949 micro
  • β-crypt
    203 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    753 micro
Összesen 2601 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    105.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    64.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 126 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. Az aszalt szilvát kis darabokra vágjuk. A szegfűszeget, fahéjat teatojásba rakjuk. A diót serpenyőbe, zsiradék nélkül megpirítjuk, majd összevagdaljuk. A citromot, narancsot jól megmossuk, és lereszeljük a héját.
  2. 1 l vizet felteszünk forrni, beletesszük a cukrot, csipet sót, a fűszereket a teatojásban, reszelt citrom és narancshéjat, a bort. Majd forráskor belerakjuk a feldarabolt aszalt szilvát. Kb.10 percig főzzük.
  3. A puncs pudingport elkeverjük kevés vízzel, és besűrítjük vele a levest, majd 2-3 percig forraljuk még, és belekeverjük a tejszínt.
  4. A tetejét pörkölt dióval és tejszínhabbal díszítjük tálaláskor.
  5. Édes grízgaluskához: a citromot megmossuk, héját lereszeljük.
  6. Vajat, cukrot, citrom héját, grízt a tejjel addig főzzük, míg el nem válik az edénytől.
  7. Kihűtjük, majd hozzákeverjük a tojássárgáját. 10 percig pihentetjük.
  8. Sós vízben apró gombócokat főzünk belőle.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p

Ehhez és más gyümölcslevesekhez is szoktam édes grízgaluskát készíteni.

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Csirkeaprólék-leves

A csirkeaprólék-leves igazi klasszikus a magyar konyhában. A neve onnan ered, hogy nem a színhúsból készül, hanem a csirke apróbb részeiből: nyak, farhát, szárnyak, lábak, belsőségek. ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek