r
Nosalty Logó

2 féle sertéshús krumplipürével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
2 féle sertéshús krumplipürével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A hús 1. pácolásához

A hús 1. elkészítéséhez

A hús 2. pácolásához

A hús 2. elkészítéséhez

A krumplipüréhez

Összesen 2158 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A hús 1. pácolásához

A hús 1. elkészítéséhez

A hús 2. pácolásához

A hús 2. elkészítéséhez

A krumplipüréhez

Összesen 8624 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A hús 1. pácolásához

A hús 1. elkészítéséhez

A hús 2. pácolásához

A hús 2. elkészítéséhez

A krumplipüréhez

Összesen 257 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72 g

Zsír

  • Összesen
    149.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2332.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    365 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    660 mg
  • Nátrium
    1102 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    271.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 2158 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    288.2 g

Zsír

  • Összesen
    598.6 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    234 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    178 g
  • Koleszterin
    785 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9331.4 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    305 mg
  • Kálcium
    1460 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    463 mg
  • Foszfor
    2640 mg
  • Nátrium
    4409 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    504.6 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1085.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    178 mg
  • C vitamin:
    122 mg
  • D vitamin:
    187 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    515 micro
  • Kolin:
    862 mg
  • Retinol - A vitamin:
    282 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    604 micro
Összesen 8624 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 257 kcal

Hozzávalók

A hús 1. pácolásához

A hús 1. elkészítéséhez

A hús 2. pácolásához

A hús 2. elkészítéséhez

A krumplipüréhez

Elkészítés

A hús 1. pácolásához

  1. Húsok pácolása:
  2. A sertéscombot kiáztatjuk hideg vízben.
  3. Ha nincs felszeletelve, felszeleteljük,majd kiklopfoljuk, besózzuk.
  4. Mindkét húsra elkészítjük a hozzávalókból a pácot és rájuk öntjük.
  5. 1 napig állni hagyjuk a húsokat a pácban.
  6. 1. hús elkészítése:
  7. A húsról leöntjük a páclevet.
  8. Beleforgatjuk lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába.
  9. Egy serpenyőben olajon megsütjük, míg puhák nem lesznek.
  10. 2. hús elkészítése:
  11. Leöntjük a húsról a páclevet.
  12. A húsokra teszünk egy szelet sajtot és egy szelet sonkát, majd feltekerjük.
  13. Beleforgatjuk a lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába. Ha szükséges hústűvel átszúrjuk, hogy ne essenek szét.
  14. Olajban pirosra sütjük a húsok mindkét oldalát.
  15. Beletesszük egy tepsibe és a maradék sajtot rátesszük a húsok tetejére.
  16. Alufóliával lefedve 180 fokon sütjük 15 percig.
  17. Krumplipüré elkészítése:
  18. A krumplit megmossuk, meghámozzuk, majd sós vízben megfőzzük.
  19. Összetörjük a főtt krumplit, majd hozzáadjuk a tejet, a tejfölt és a szerecsendiót.Robotgéppel összekeverjük.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 18155
  • Feltöltés dátuma: 2009. február 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mivel sok sertéshús volt itthon, úgy döntöttem, hogy csinálok rántott húst, de nem akartam egyszerűt, ezért kicsit megbolondítottam, máris finomabb és szebb lett. Ráadásul mindenki imádta!:)

Hozzávalók

A hús 1. pácolásához

A hús 1. elkészítéséhez

A hús 2. pácolásához

A hús 2. elkészítéséhez

A krumplipüréhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!