r
Nosalty Logó

2 féle sertéshús krumplipürével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
2 féle sertéshús krumplipürével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A hús 1. pácolásához

A hús 1. elkészítéséhez

A hús 2. pácolásához

A hús 2. elkészítéséhez

A krumplipüréhez

Összesen 2158 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A hús 1. pácolásához

A hús 1. elkészítéséhez

A hús 2. pácolásához

A hús 2. elkészítéséhez

A krumplipüréhez

Összesen 8624 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A hús 1. pácolásához

A hús 1. elkészítéséhez

A hús 2. pácolásához

A hús 2. elkészítéséhez

A krumplipüréhez

Összesen 257 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72 g

Zsír

  • Összesen
    149.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2332.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    365 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    660 mg
  • Nátrium
    1102 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    271.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 2158 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    288.2 g

Zsír

  • Összesen
    598.6 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    234 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    178 g
  • Koleszterin
    785 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9331.4 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    305 mg
  • Kálcium
    1460 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    463 mg
  • Foszfor
    2640 mg
  • Nátrium
    4409 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    504.6 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1085.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    178 mg
  • C vitamin:
    122 mg
  • D vitamin:
    187 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    515 micro
  • Kolin:
    862 mg
  • Retinol - A vitamin:
    282 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    604 micro
Összesen 8624 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 257 Kcal

Hozzávalók

A hús 1. pácolásához

A hús 1. elkészítéséhez

A hús 2. pácolásához

A hús 2. elkészítéséhez

A krumplipüréhez

Elkészítés

A hús 1. pácolásához

  1. Húsok pácolása:
  2. A sertéscombot kiáztatjuk hideg vízben.
  3. Ha nincs felszeletelve, felszeleteljük,majd kiklopfoljuk, besózzuk.
  4. Mindkét húsra elkészítjük a hozzávalókból a pácot és rájuk öntjük.
  5. 1 napig állni hagyjuk a húsokat a pácban.
  6. 1. hús elkészítése:
  7. A húsról leöntjük a páclevet.
  8. Beleforgatjuk lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába.
  9. Egy serpenyőben olajon megsütjük, míg puhák nem lesznek.
  10. 2. hús elkészítése:
  11. Leöntjük a húsról a páclevet.
  12. A húsokra teszünk egy szelet sajtot és egy szelet sonkát, majd feltekerjük.
  13. Beleforgatjuk a lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába. Ha szükséges hústűvel átszúrjuk, hogy ne essenek szét.
  14. Olajban pirosra sütjük a húsok mindkét oldalát.
  15. Beletesszük egy tepsibe és a maradék sajtot rátesszük a húsok tetejére.
  16. Alufóliával lefedve 180 fokon sütjük 15 percig.
  17. Krumplipüré elkészítése:
  18. A krumplit megmossuk, meghámozzuk, majd sós vízben megfőzzük.
  19. Összetörjük a főtt krumplit, majd hozzáadjuk a tejet, a tejfölt és a szerecsendiót.Robotgéppel összekeverjük.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 18093
  • Feltöltés dátuma: 2009. február 08.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mivel sok sertéshús volt itthon, úgy döntöttem, hogy csinálok rántott húst, de nem akartam egyszerűt, ezért kicsit megbolondítottam, máris finomabb és szebb lett. Ráadásul mindenki imádta!:)

Hozzávalók

A hús 1. pácolásához

A hús 1. elkészítéséhez

A hús 2. pácolásához

A hús 2. elkészítéséhez

A krumplipüréhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ilyen komoly volt a dínom-dánom a vidéki lakodalmakon 200 éve

Ha vidékre megyünk, még sok helyen fellelhetünk régről megmaradt szokásokat az olyan ünnepek és jeles napok alkalmával, mint például a lakodalom. Menjünk most vissza ezeknek a szokásoknak a gyökeréig, nézzük meg, hogyan is nézett ki egy vidéki lakodalom két évszázaddal ezelőtt!