r
Nosalty Logó

Sertés Cordon Bleu

Glaser
Sertés Cordon Bleu
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1864
Kalória
65.3g
Fehérje
41g
Szénhidrát
160.1g
Zsír
192.9g
Víz
338.8g
Koleszterin
2.2g
Élelmi rost
2.8g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 1864 kcal
  • 14% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 3727 kcal
  • 14% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 381 kcal
  • 14% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.3 g

Zsír

  • Összesen
    160.1 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    339 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1745.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    700 mg
  • Nátrium
    589 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    192.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    53 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    268 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 1864 kcal
  • 14% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.7 g

Zsír

  • Összesen
    320.2 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    153 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    105 g
  • Koleszterin
    678 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3491.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    558 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    1400 mg
  • Nátrium
    1179 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    82 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    385.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    320 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    106 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    536 mg
  • Retinol - A vitamin:
    319 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    492 micro
Összesen 3727 kcal
  • 14% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    358.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    39.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 381 kcal

Elkészítés

  1. A hússzeleteket vékonyra potyoljuk. Sózzuk, borsozzuk.
  2. A sajtot becsomagoljuk a főtt sonkába, rárakjuk az egyik szelet húsra, a másik szelettel lefedjük, jól összenyomkodjuk a szélein.
  3. A töltött hússzeleteket megforgatjuk a lisztbe, a fölösleges lisztet lerázzuk.
  4. A tojást felverjük, sóval, borssal ízesítjük. A hússzeleteket duplán panírozzuk (tojás, zsemlemorzsa, ismét tojás és zsemlemorzsa).
  5. Egy serpenyőben olajat felhevítünk, és a szeleteket közepes hőfokon készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p

Az erdeti Cordon Bleu recept állítólag Svájcból ered. A Cordon Bleu egy sonkával és sajttal töltött, panírozott borjúszelet, de el lehet készíteni sertéshúsból vagy csirkemellből is..

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek